Kurkumaš fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. marca 2019 16:29
Ďalšie recepty »
Kurkumaš (fotorecept)Foto: kvakac

Keď môže byť paprikáš, tak prečo by sa nemohol uvariť aj kurkumaš. To aby dievčence nepovedali, že tu nie je aj pre nich niečo. Je to podstate rýchlovka. K tomu špaldové celozrnné cestoviny a obed je hotový, co by dub.

6
porcií
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

700 g
2 PL
30 g
2 PL
2 PL
3 - 4 ružičky
3 - 4 ružičky
1 ks malý
2 ks
2 PL
2 ks farebná
1 hlavička (mladý)
1 ks
250 ml (33 %)
Koreniny:
1 KL (čerstvo zomleté)
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Všetku zeleninu si krájame na drobno. Cesnak na plátky. Pôjde to rýchlo, preto vopred pripraviť. Mäso pokrájame na pásiky. Na hlbšiu a väčšiu panvicu si dáme maslo s olejom zohriať. Pridáme zeleninu a prudko dusíme.

    Kurkumaš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Za chvíľu pridáme cesnak, soľ, korenie a kurkumu. Zas to chvíľu dusíme a miešame.

    Kurkumaš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A teraz pridáme mäso. Necháme ho zatiahnuť do biela za stáleho miešania.

    Kurkumaš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom prilejeme smotanu a ďalej miešame, aby sa chvíľu povarilo všetko. Panvicu odstavíme zo sporáku a necháme chvíľu postáť.

    Kurkumaš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tým si uvaríme cestovinu a môžeme nakladať. Je to dobrá rýchlovka a hlavne zdravá.

    Kurkumaš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu je tá cestovina penne, ja tomu hovorím potrubie.

    Kurkumaš (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist