Vyprážané kysnuté šišky
Vyprážané kysnuté šišky

Šišky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 19. marca 2019
Šišky (fotorecept)
Foto: babkamt

Mali sme na návšteve vnúčatá. Kým sa vrátili z výletu, pripravila som im šišky. Len sa tak po nich zaprášilo. Žiaľ, nefotila som prípravu cesta, ani smaženie.

Suroviny

400 ml teplé
1 PL
42 g
700 g
50 ml
štipka
2 ks
Okrem toho:
 na posypanie
100 g na posypanie dosky a plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do veľkej misy, kde budeme zarábať cesto dáme 400 ml teplého mlieka,1 PL cukru a rozmrvené droždie. Metličkou premiešame. Potom pridáme rozmiešané 2 vajíčka, 50 ml oleja a štipku soli. Premiešame. Pridáme asi tretinu preosiatej múky, metličkou premiešame. Nakoniec pridáme zvyšok múky, vypracujeme už len rukou cesto. Necháme ho nakysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

    Šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto jemne premiesime, na pomúčenej podložke ho vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Pohárom alebo formičkou vykrajujeme kruhy. Je vidieť, že je cesto dobre vypracované a vykysnuté. Robia sa na ňom pľuzgiere:-)

    Šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykrojené cesto ukladáme na plech posypaný múkou. Necháme ich ešte asi 15 minút kysnúť, potom ich vysmážame vo väčšom množstve oleja. Do oleja ich kladieme vrchnou časťou. Pečieme ich zakryté pokrievkou. Po otočení pečieme šišky bez pokrievky.

    Šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Je vidieť, že sú šišky pekne upečené, majú biele pásiky po obvode. Upečené šišky ukladáme na papierový obrúsok.

    Šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kto chcel si dal na šišku Nutellu, marhuľový alebo čučoriedkový džem.

    Šišky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: