Šišky fotorecept
Foto: babkamt
Mali sme na návšteve vnúčatá. Kým sa vrátili z výletu, pripravila som im šišky. Len sa tak po nich zaprášilo. Žiaľ, nefotila som prípravu Zobraziť celý popisMali sme na návšteve vnúčatá. Kým sa vrátili z výletu, pripravila som im šišky. Len sa tak po nich zaprášilo. Žiaľ, nefotila som prípravu cesta, ani smaženie.
Suroviny
400 ml teplé |
|
1 PL |
|
42 g |
|
700 g |
|
50 ml |
|
štipka |
|
2 ks |
|
|
|
Okrem toho: | |
na posypanie |
|
|
|
|
|
100 g na posypanie dosky a plechu |
|
Postup
-
1
Do veľkej misy, kde budeme zarábať cesto dáme 400 ml teplého mlieka,1 PL cukru a rozmrvené droždie. Metličkou premiešame. Potom pridáme rozmiešané 2 vajíčka, 50 ml oleja a štipku soli. Premiešame. Pridáme asi tretinu preosiatej múky, metličkou premiešame. Nakoniec pridáme zvyšok múky, vypracujeme už len rukou cesto. Necháme ho nakysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
-
2
Vykysnuté cesto jemne premiesime, na pomúčenej podložke ho vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Pohárom alebo formičkou vykrajujeme kruhy. Je vidieť, že je cesto dobre vypracované a vykysnuté. Robia sa na ňom pľuzgiere:-)
-
3
Vykrojené cesto ukladáme na plech posypaný múkou. Necháme ich ešte asi 15 minút kysnúť, potom ich vysmážame vo väčšom množstve oleja. Do oleja ich kladieme vrchnou časťou. Pečieme ich zakryté pokrievkou. Po otočení pečieme šišky bez pokrievky.
-
4
Je vidieť, že sú šišky pekne upečené, majú biele pásiky po obvode. Upečené šišky ukladáme na papierový obrúsok.
-
5
Kto chcel si dal na šišku Nutellu, marhuľový alebo čučoriedkový džem.
Držala som sa receptu, našla som ho na internete. Deti sa vrátili z výletu, pustili sa do nich. Takže sa hneď aj pojedli.
Teší ma, že si recept vyskúšala a hlavne, že si bola s výsledkom spokojná. Na fotke je vidieť, že sa ti náramne vydarili. Ďakujem za info.