
Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...

Jahňacie stehno s bylinkami
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...

Bylinkové morčacie
Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...

Voňavá morka
Umyté morčacie stehno prešpikujeme cesnakom a rozmarínom, dobre ochutíme maggi a čiernym korením zvonku aj zvnútra...

Kurča po provensálsky
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

Kôprové kuracie ragú
Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...

Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....

Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

Kurča s bylinkami
Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu...

Orechové kurča v bazalkovej omáčke
Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...

Kurča so šafranom
Kurča rozdelíme na kúsky a opražíme dozlata na masle, pridáme cibuľu, cesnak, šafran, ...

Hydinové rezne v bylinkovom cestíčku
Kuracie prsia pokrájame na menšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a ...

Bravčové rezne na šalvii
Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...

Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...

Bravčové fašírky s petržlenovou vňaťou
Pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónku a petržlenovú vňať rozmixujeme s rascou. Zmes primiešame k mletému...

Tymianové roštenky
Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto...

Bylinkové bravčové kotlety
Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou
Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice...

Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou
Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.

Surové plátky lososa
Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

Risotto Amarone
Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie...

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Teľacia sviečková plnená špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

Hovädzie rezne s listovým šalátom
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...

Kurča s ananásom
Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl...

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou
Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...

Bravčová panenka v kelovom liste
Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...

Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

Huby na smotane s chrenom
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...