Kelovo-mäsové fašírky

jokin - fotkajokin, 26. októbra 2012
Kelovo-mäsové fašírky
Foto: jokin

Tieto fašírky som vyvíjal postupne, sú veľmi chutné. Môžem smelo povedať, že ich budú jesť i tí čo nemajú radi kel. Chuť kelu v nich prakticky zaniká. Je to úšporná a zdravšia príprava fašírok. Odporúčam recept vyskúšať.

Suroviny

700 g
700 g
200-250 g
2 ks surové
1.5 KL
0.5 KL
1.5 KL
2 KL
2-3 strúčiky
100 g na obalenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme uvariť kel pokrájaný na čo najemnejšie. Ja osobne krájam na V krájači z rezadlom na jemné hranolky.

    Kelovo-mäsové fašírky  - obrázok 1
  2. 2

    Varím cca 4 až 5 minút pri odkrytom hrnci. Po tom kel scedím, trochu vyžmýkam a ešte zahorúca vysypem ku vločkám. Ja keď robím tak nasypem kel rovno na vločky. Teraz som to oddelil, aby bol vidieť pomer surovín.

    Kelovo-mäsové fašírky  - obrázok 2
  3. 3

    Vločky s horúcim kelom dobre premiešam prikryjem a nechám postať kým masa nevychladne.

    Kelovo-mäsové fašírky  - obrázok 3
  4. 4

    K takto pripravenej mase pridám pomleté mäso a ostatné suroviny.

    Kelovo-mäsové fašírky  - obrázok 4
  5. 5

    Dôkladne všetko spolu premiešam.

    Kelovo-mäsové fašírky  - obrázok 5
  6. 6

    Z takto spracovanej masy mokrými rukami tvarujem karbonátky, ktoré hneď obaľujem v strúhanke.

    Kelovo-mäsové fašírky  - obrázok 6
  7. 7

    Karbonátky uložím na vymastený plech a pečiem cca 25 minút. Otočím ich a pečiem ešte cca15 minút. Po upečení by mali vyzerať asi takto.

    Kelovo-mäsové fašírky  - obrázok 7
  8. 8

    Ja k fašírkam podávam pečené zemiaky. Zemiačky pečiem na vymastenom papieri a počas pečenia ich raz obrátim. Využívam rozpálenú trúbu. Ak mám urobených viac fašírok na druhý deň urobím zemiakovú kašu, lebo ešte sa nestalo aby zostali pečené zemiaky. Hotové upečené zemiaky som zabudol odfotiť, sú vidieť iba na tanieri.

    Kelovo-mäsové fašírky  - obrázok 8

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
miesto masa pridavam sojovu drvinu a viaac cesnaku. ale su fajn, u nas idu na odbyt. tieto tvoje masove masove musia byt tiez zaznamenania hodne. paci sa mi, ze ich pecies na plechu a nie v oleji.
Jokin, ale si mi ulahodil, tento recept spĺňa všetko, čo vyžadujem od zdravého pokrmu a prekvapil si ma tým pečením v rúre, veľmi príjemne, už je uložený :)
Recept sa mi paci a hodnotim PECENIE, nie vyprazanie. Takto sa daju robit fasirky/karbenatky z roznej zeleniny, i miesanej. Tie vlocky su taktiez bonusom namiesto muky.
Kelovo-mäsové spojenie musí byť ouaj len dobré, ja som robila síce zvlášť, ale najbližšie skúsim toto, páči sa mi aj spôsob prípravy a recept ako taký. A máš krásne opečené aj zemiačky, hneď by som si z nich uchmatla.
Podľa mňa tento recept nemá chybu. Zdravé a výživné jedlo, nenasiaknuté tukom z vyprážania. Kombinácia kelu s ovsenými vločkami a mäsom je poživateľná aj diabetikom. Už aj idem robiť.

Pridaj komentár k receptu: