Foto: jokin
Tieto fašírky som vyvíjal postupne, sú veľmi chutné. Môžem smelo povedať, že ich budú jesť i tí čo nemajú radi kel. Chuť kelu v Zobraziť celý popisTieto fašírky som vyvíjal postupne, sú veľmi chutné. Môžem smelo povedať, že ich budú jesť i tí čo nemajú radi kel. Chuť kelu v nich prakticky zaniká. Je to úšporná a zdravšia príprava fašírok. Odporúčam recept vyskúšať.
Postup
-
1
Najskôr si dáme uvariť kel pokrájaný na čo najemnejšie. Ja osobne krájam na V krájači z rezadlom na jemné hranolky.
-
2
Varím cca 4 až 5 minút pri odkrytom hrnci. Po tom kel scedím, trochu vyžmýkam a ešte zahorúca vysypem ku vločkám. Ja keď robím tak nasypem kel rovno na vločky. Teraz som to oddelil, aby bol vidieť pomer surovín.
-
3
Vločky s horúcim kelom dobre premiešam prikryjem a nechám postať kým masa nevychladne.
-
4
K takto pripravenej mase pridám pomleté mäso a ostatné suroviny.
-
5
Dôkladne všetko spolu premiešam.
-
6
Z takto spracovanej masy mokrými rukami tvarujem karbonátky, ktoré hneď obaľujem v strúhanke.
-
7
Karbonátky uložím na vymastený plech a pečiem cca 25 minút. Otočím ich a pečiem ešte cca15 minút. Po upečení by mali vyzerať asi takto.
-
8
Ja k fašírkam podávam pečené zemiaky. Zemiačky pečiem na vymastenom papieri a počas pečenia ich raz obrátim. Využívam rozpálenú trúbu. Ak mám urobených viac fašírok na druhý deň urobím zemiakovú kašu, lebo ešte sa nestalo aby zostali pečené zemiaky. Hotové upečené zemiaky som zabudol odfotiť, sú vidieť iba na tanieri.
Diskusia k receptu