Bezlepkové halušky s podusenou kapustou a opraženou slaninkou
Foto: sandra
Trošku kalorický, ale mimoriadne chutný obed, vhodný aj pri bezlepkovej diéte a histamínovej intolerancii.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Halušky: | |
300 g |
|
podľa potreby (cca 300 ml) |
|
, soľ |
|
Dusená kapusta: | |
1/2 ks, (400 g) |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
Na posypanie: | |
len tuk, bez mäsa |
|
Postup
-
1
Halušky: Múku zmiešame s vajíčkom a vodou. Šlo to ťažko, použila som elektrický ručný miesič, aby som sa zbavila hrudiek. Dáme zovrieť vodu, pridáme do nej trochu oleja, posolíme a cez haluškovač pretrieme cesto do vriacej vody. Necháme variť, kým nevyplávajú na povrch, ochutnáme a keď sú hotové, precedíme, prepláchneme vodou a dáme do misky. Pokvapkáme olejom a sem-tam premiešame, aby sa nezlepili.
-
2
Kapusta: Na oleji speníme cibuľu a pridáme na rezance nakrájanú kapustu. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť do mäkka. Ak treba, podlejeme trochou vody.
-
3
Na konci posypeme trochou kryštálového cukru a po ochutnaní prípadne ešte osolíme. So soľou opatrne, slanina je tiež slaná, aby jedlo nebolo presolené.
-
4
Slaninku som použila tukovú, bez mäsa, tá je vhodná pri histamínovej intolerancii.
-
5
Slaninku si vyškvaríme do zlatista.
-
6
Halušky pridáme k udusenej kapuste a poriadne premiešame. Servírujeme posypané vyškvarenou slaninkou. Dobrú chuť!
Nepoznám prácu s tou múkou , muselo tam ísť to vajíčko? ja by som ho tam nedávala,ale možno si to múka vyžaduje.
Super, klobúk dolu, Sandri!