Foto: jody
alebo - neindetifikovaný famózny objekt... :-) Toto je spomienka na koniec leta.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ufá, čiže patizóny prekrojíme po šírke na polovicu. Boli mladé, priamo zo záhrady a teda som ich nešúpala.
-
2
Lyžičkou vydlabeme stred a ešte kúsok okolo, aby nám zostali patizónové misky.
-
3
Takéto. :-)
-
4
Vydlabaný stred nasekáme nadrobno, alebo pomelieme.
-
5
Zmiešame s mletým mäsom, postrúhaným syrom, cibuľou, cesnakom, vňaťou a koreninami. Posolíme, pridáme vajíčka a na zahustenie strúhanku.
-
6
Naplníme ufá a šupneme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
7
TIP: ak Vám zostane zmes, na večeru si z nej vypražte malé placičky a podávajte s kopu zeleniny.
-
8
Malé zemiačky namočíme na chvíľu do vody, nešúpeme, len oškrabkáme špinu.
-
9
Zemiaky poutierame, vysypeme na plech s papierom na pečenie, posolíme, pofŕkame olejom a pečieme spolu s ufami.
-
10
Keď sú zemiaky takmer upečené, na plechu ich trochu popučíme, pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a ešte dáme zapiecť.
-
11
Nakoniec ich posypeme zelerovou vňaťou.
-
12
A poďme na omáčku. Do rozpusteného plátka masla dáme popražiť 2 - 3 lyžice ostrej horčice.
-
13
Zalejeme vodou, prihustíme škrobom a pridáme ešte trochu pažítky.
-
14
Naložíme zemiačky, prilejem omáčku a k tomu šupneme trojuholník z ufa. Prajem dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu