UFO fotorecept

jody - fotkajody, 28. októbra 2012
UFO (fotorecept)
Foto: jody

alebo - neindetifikovaný famózny objekt... :-) Toto je spomienka na koniec leta.

15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

na UFO:
Na zemiaky:
Na omáčku:




Postup

  1. 1

    Ufá, čiže patizóny prekrojíme po šírke na polovicu. Boli mladé, priamo zo záhrady a teda som ich nešúpala.

    UFO (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lyžičkou vydlabeme stred a ešte kúsok okolo, aby nám zostali patizónové misky.

    UFO (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takéto. :-)

    UFO (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vydlabaný stred nasekáme nadrobno, alebo pomelieme.

    UFO (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame s mletým mäsom, postrúhaným syrom, cibuľou, cesnakom, vňaťou a koreninami. Posolíme, pridáme vajíčka a na zahustenie strúhanku.

    UFO (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplníme ufá a šupneme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

    UFO (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    TIP: ak Vám zostane zmes, na večeru si z nej vypražte malé placičky a podávajte s kopu zeleniny.

    UFO (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Malé zemiačky namočíme na chvíľu do vody, nešúpeme, len oškrabkáme špinu.

    UFO (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemiaky poutierame, vysypeme na plech s papierom na pečenie, posolíme, pofŕkame olejom a pečieme spolu s ufami.

    UFO (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď sú zemiaky takmer upečené, na plechu ich trochu popučíme, pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a ešte dáme zapiecť.

    UFO (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nakoniec ich posypeme zelerovou vňaťou.

    UFO (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A poďme na omáčku. Do rozpusteného plátka masla dáme popražiť 2 - 3 lyžice ostrej horčice.

    UFO (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Zalejeme vodou, prihustíme škrobom a pridáme ešte trochu pažítky.

    UFO (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Naložíme zemiačky, prilejem omáčku a k tomu šupneme trojuholník z ufa. Prajem dobrú chuť! :-)

    UFO (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

wevewe
Mlete maso nemam rada, takze tie UFA pre mna nebudu :-( Ale tie zemiacky a omacka ma velmi zaujali.....teraz rozmyskam, ze keby som nahradila maso sojovym granulatom, to by veru stalo za vyskusanie! :-)
evusik
waw, tak to už áno.... neviem čo mám viac chváliť - zemiačky alebo ufo :-) krásne....
izabella929
nom teeda, úžasná mňamkovina.-))) ešte som si aj ja dala do pivnice, také krásne patizóny...možno ich urobím podľa tvojho receptu.-))
frezia68
Vydarené jedlo a zemiaky som ešte s citrónom nerobila,tak treba aj s tou omáčkou vyskúšať :-)
zdezda
mňaaaaam, tá omáčka ma zaujala najviac :-)
afataga
recept sa mi velmi paci, teda az na tu omacku, asi by sa to dalo urobit aj z cukety alebo baklazanu, vsak?
helaxa
lákavý recept, zaujímavá kombinácia, pre mňa nové zemiaky
jarunka
Oba racepty su urcite velmi dobre (myslim aj od @alexdidi ) orginalne, krasne. Ja budem improvizovat, lebo patizony nemam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia