Podlesník s hubami

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 25. októbra 2012
Podlesník s hubami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
2 ks
300 g
4 ks
1 strúčik
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, rozmiešame s múkou, soľou a koreninami. Cesto má byť zemiakové, priveľa múky nemá byť.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici na tuku porozťahujeme cesto do kruhu. Placky pečieme do zlata.

  3. 3

    Huby, cesnak a cibuľu nakrájame na hrubo. Na masle orestujeme, posolíme, okoreníme a dovaríme. Pred koncom pridáme majorán. Podávame zabalené do placky.

Diskusia k receptu

elekra
Podlesníky sú moja spomienka na babkinu sestru na Kysuciach. Tam som ich jedla ako malé dieťa.
vrabcek1
Vladimír, hned som vedela že si z nášho kraja lebo výraz podlesník sa všade nepoužíva:)) Paráda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia