Foto: jody
Keď neviete, čo s gigantom a kopcom uhoriek... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Gigant očistíme, prerežeme po dĺžke na polovicu a uvaríme do mäkka. Buď len v osolenej vode, alebo s jedným bujónom. Vývar síce viac potrebovať nebudeme, ale použijeme ho do nejakej polievky.
-
2
Uvarený kaleráb nakrájame na tenké polmesiace. Z vajec, vody a múky ušľaháme hustejšie cestíčko, do ktorého pridáme popučený cesnak namočený v troche oleja a postrúhaný syr. Nakoniec ešte prisypeme trochu vňate.
-
3
Kalerábky namáčame do cestíčka a vyprážame v horúcom tuku.
-
4
Keď máme ešte dosť cestíčka, ale kalerábu už nie, zvyšky kalerábu nakrájame na drobno, šupneme do cesta, prifarbíme kurkumou, prisypeme na pásiky nakrájaný salám alebo šunku a dohustíme ovsenými vločkami.
-
5
Smažíme do zlata z oboch strán. Aj s jedným, či dvomi zemiakmi nakrájanými na hranolky, hoci nemusia byť...
-
6
Uhorky ošúpeme, postrúhame na tenučké kolieska, posolíme a necháme odstáť. Keď pustia vodu, zlejeme ju.
-
7
Pridáme kôpor, korenie a cesnak (mala som už len práškový) a poriadne hustú kyslú smotanu. Podávame spolu bez ďalšej prílohy. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu