Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 28. októbra 2012
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/
Foto: pusta

Krkovičku možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes som ju piekla na cibuli a na cesnaku, ktoré som najprv trocha orestovala na oleji. Pridala Zobraziť celý popisKrkovičku možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes som ju piekla na cibuli a na cesnaku, ktoré som najprv trocha orestovala na oleji. Pridala som rezne z krkovičky, zemiaky, zaliala mliekom a upiekla v trúbe. Krkovička je od mlieka jemnučká, mäkká a má lahodnú chuť cibule a cesnaku. Príprava je veľmi jednoduchá.

2
porcie
80 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
100 ml
2 ks
2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Krkovičku som pokrájala na rezne, ktoré som narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili. Naklepala som ich a osolila, nechala som ich odpočinúť asi 1 hodinu.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som si očistila zemiaky a pokrájala som ich na krížalky.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu som pokrájala na tenké plátky, cesnak som pokrájala tiež na plátky.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Do pekáčika som dala olej, cibuľu a cesnak, ktoré...

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    som orestovala do sklovita - asi 3 minúty.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Na orestovanú zeleninku som položila pripravené rezne krkovičky a okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Na krkovičku som rozložila scedené a v utierke vyutierané krížalky zemiakov.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som mlieko.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Piekla som ich 25 minút v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C, kým zemiačiky i krkvička získali zlato-hnedú farbu.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    Na tanier som naložila zemiačiky, krkovičku a cibuľku s cesnakom. Mäsko bolo mäkkučké s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakla aj s mliekom. Podávala som s kyslou uhorkou a domácou čaklamádou.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 10

Diskusia k receptu

jarunka
Jednoduchy a chutny obed ci vecera, ja by som si dala, ale tu nedostat krkovicku, malo kedy aj to len v talianskych predajniach.
lusinkab
mnam takto s mliekom som este neskusala :-) ale co nie je moze byt,ukladam kedze mi to vonia az sem
pusta
@kimlo , mňa samotnú to prekvapilo, aká úžasná dobrota to je! dakujem ti.
pusta
@ariela6 , ved vyskúšaj a uvidíš, aké to je výborné a prakticky rýchla príprava. dakujem.
pusta
@jarunka , dávno som ťa nevidela. dúfam, že sa ti predsa len pošťastí kúpiť krkovičku a vyskúšať. je to fakt dobrotka. dakujem.
pusta
@lusinkab , práve tým mliekom sa stáva mäsíčko lahodnejšie, krehké, s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakne. cibuľka nezhnedne, ako pri bežnom pečení, ale zostáva od mlieka biela, krásne mäkkučká, krehká a výsledný pokrm je úžasná delikatesa. budem rada, ak vyskúšaš, lucka. v mlieku pečené mäsko je neskutočná fajnotka. okrem toho príprava tejto dobroty je jednoduchá a rýchla. dakujem ti.
pusta
@lusinkab , práve tým mliekom sa stáva mäsíčko lahodnejšie, krehké, s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakne. cibuľka nezhnedne, ako pri bežnom pečení, ale zostáva od mlieka biela, krásne mäkkučká, krehká a výsledný pokrm je úžasná delikatesa. budem rada, ak vyskúšaš, lucka. v mlieku pečené mäsko je neskutočná fajnotka. okrem toho príprava tejto dobroty je jednoduchá a rýchla. dakujem ti.
pusta
@lusinkab , práve tým mliekom sa stáva mäsíčko lahodnejšie, krehké, s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakne. cibuľka nezhnedne, ako pri bežnom pečení, ale zostáva od mlieka biela, krásne mäkkučká, krehká a výsledný pokrm je úžasná delikatesa. budem rada, ak vyskúšaš, lucka. v mlieku pečené mäsko je neskutočná fajnotka. okrem toho príprava tejto dobroty je jednoduchá a rýchla. dakujem ti.
pusta
@lusinkab , práve tým mliekom sa stáva mäsíčko lahodnejšie, krehké, s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakne. cibuľka nezhnedne, ako pri bežnom pečení, ale zostáva od mlieka biela, krásne mäkkučká, krehká a výsledný pokrm je úžasná delikatesa. budem rada, ak vyskúšaš, lucka. v mlieku pečené mäsko je neskutočná fajnotka. okrem toho príprava tejto dobroty je jednoduchá a rýchla. dakujem ti.
pusta
@lusinkab , práve tým mliekom sa stáva mäsíčko lahodnejšie, krehké, s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakne. cibuľka nezhnedne, ako pri bežnom pečení, ale zostáva od mlieka biela, krásne mäkkučká, krehká a výsledný pokrm je úžasná delikatesa. budem rada, ak vyskúšaš, lucka. v mlieku pečené mäsko je neskutočná fajnotka. okrem toho príprava tejto dobroty je jednoduchá a rýchla. dakujem ti.
pusta
@lusinkab , práve tým mliekom sa stáva mäsíčko lahodnejšie, krehké, s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakne. cibuľka nezhnedne, ako pri bežnom pečení, ale zostáva od mlieka biela, krásne mäkkučká, krehká a výsledný pokrm je úžasná delikatesa. budem rada, ak vyskúšaš, lucka. v mlieku pečené mäsko je neskutočná fajnotka. okrem toho príprava tejto dobroty je jednoduchá a rýchla. dakujem ti.
pusta
@lusinkab , práve tým mliekom sa stáva mäsíčko lahodnejšie, krehké, s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakne. cibuľka nezhnedne, ako pri bežnom pečení, ale zostáva od mlieka biela, krásne mäkkučká, krehká a výsledný pokrm je úžasná delikatesa. budem rada, ak vyskúšaš, lucka. v mlieku pečené mäsko je neskutočná fajnotka. okrem toho príprava tejto dobroty je jednoduchá a rýchla. dakujem ti.
pusta
@medovnicek , som rada, že sa ti recept pozdáva...vyskšaj a iste bvudeš spokojná. dakujem.
duschko
Mam podobny recept, na spodok pekaca dam zemiaky, na ne naukladam krkovicku a na nu kolieska nakrajanu cibulu. Na cibulu rozlozim jedno leco 0,7 dcl. Na to vsetko nalejem smotanu a zakryte alobalom sa to pekne dusi do maka. Koreniny su ako u pusty.
pusta
@duscko , to musí byť skvelé. ale tu ide práve o málo surovín a najmä o to mlieko, ktoré dáva krkovičke delikátnu chuť, ked sa vpečie. dakujem.
zifi
mne sice nechyba, no v recepte chybaju zemiaciky
mindalka
@Pusta (29.10.2012 06:29)

Ja krkovičku najskôr posolím, okorením a opečiem na panvici. Do pekáčika dám na kolieska pokrájané cibule, na to uložím mäsko, opäť dám vrstvu cibule. V šálke mlieka rozmiešam trošku pik.kečupu, horčice, pár kvapiek vorčestru a lyžicu sójovky. Polejem všetko, pridám zemiačky na mesiačiky, trošku cesnaku, pár kvapiek oleja a dám prikryté piecť cca 45 min. Mňamka mňamková...
redakcia
Komentar od autorky receptu:
@Bestik36 , myslím, že si si pomýlila dva recepty :-) stáva sa :-)
@Mindalka , tiež pekný spôsob prípravy, páči sa mi. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia