Holubky – gazdovská plnená kapusta
Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso zomelieme, pridáme vajce, čierne korenie, soľ, opraženú cibuľu, premytú ryžu, cesnak, tretinu pretlaku a všetko spolu premiešame.
- 2
Z kapusty odstránime hlúbik a vložíme ju do vriacej vody. Postupne, ako listy mäknú, ich odrezávame (ak je list veľký, rozrežeme ho na polovicu). List naplníme pripravenou zmesou a stáčame tak, aby vznikol lievik. Vrchnú časť kapustného listu prstom zastrčíme dovnútra, aby sa pri varení neotvoril.
- 3
Na dno väčšieho hrnca dáme kapustové listy, na ne ukladáme vrstvy stočených holubkov. Holubky zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou a soľou a napokon ich na miernom plameni varíme asi štyridsať minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu