Teľací steak s cviklou, pretláčané zemiaky
Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Steaky najlepšie deň vopred osolíme a posypeme bielym korením. Aj zemiaky uvaríme najlepšie deň vopred a necháme v šupe vychladnúť.
- 2
Tesne pred podávaním ošúpeme zemiaky a pretlačíme cez drôtenú mriežku (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle). Ošúpanú cviklu nakrájame na veľmi tenké plátky. Rozpálime dve panvice s trochou olivového oleja.
- 3
V prvej panvici bez miešania pražíme zemiaky. Keď budú chrumkavé a hnedé, opatrne ich jedenkrát obrátime. Súčasne ugrilujeme v druhej panvici aj steaky. Ak majú byť steaky ružové, nerobíme ich dlhšie ako 3 minúty na každej strane.
- 4
Pri podávaní vyložíme spodok taniera plátkami cvikly, položíme na ne horúci steak a na bok pridáme zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu