Teľací steak s cviklou, pretláčané zemiaky

Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
Teľací steak s cviklou, pretláčané zemiaky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

4 ks po 200 g
2 ks, čerstvé
400 g, uvarené v šupke
 na praženie zemiakov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Steaky najlepšie deň vopred osolíme a posypeme bielym korením. Aj zemiaky uvaríme najlepšie deň vopred a necháme v šupe vychladnúť.

  2. 2

    Tesne pred podávaním ošúpeme zemiaky a pretlačíme cez drôtenú mriežku (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle). Ošúpanú cviklu nakrájame na veľmi tenké plátky. Rozpálime dve panvice s trochou olivového oleja.

  3. 3

    V prvej panvici bez miešania pražíme zemiaky. Keď budú chrumkavé a hnedé, opatrne ich jedenkrát obrátime. Súčasne ugrilujeme v druhej panvici aj steaky. Ak majú byť steaky ružové, nerobíme ich dlhšie ako 3 minúty na každej strane.

  4. 4

    Pri podávaní vyložíme spodok taniera plátkami cvikly, položíme na ne horúci steak a na bok pridáme zemiaky.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu

elekra
Vynikajúco to vyzerá. Len som sa chcela opýtať, či sa surová cvikla ničím neochucuje. Mám cviklu veľmi rada, ale surová je veľmi nevýrazná.