Ratatouille s hlivou a haluškami

martina34 - fotkamartina34, 27. októbra 2012
Ratatouille s hlivou a haluškami
Foto: martina34

Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Ratatouille:
1 ks
2 ks
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks
3 PL
200 g
trochu
trochu
Halušky:
2 ks
200 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Prvé si pripravíme halušky. Do hrnca si dáme variť vodu a pridáme 1/2 čl soli. Očistíme si zemiaky a nastrúhame ich na jemno, pridáme polohrubú múku a soľ. Poriadne premiešame a keď nám voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch a začnú vrieť, vyberieme ich, pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili.

  2. 2

    Na ratatouille si očistíme zeleninu a hlivu. Hlivu si nakrájame na drobno, aj cibuľu a ostatnú zeleninu na rovnaké pásiky. Do panvice alebo woku si dáme zohriať olej a popražíme na ňom na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme hlivu a cca 5 min. podusíme. Potom pridáme ostatnú zeleninu, šalátové korenie, trošku soli. Necháme to spolu povariť už len chvíľu, aby sa nám zelenina nerozvarila a ostala trochu chrumkavá. Podávame spolu s haluškami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia