Foto: martina34
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Ratatouille: | |
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
200 g |
|
trochu |
|
trochu |
|
Halušky: | |
2 ks |
|
200 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Prvé si pripravíme halušky. Do hrnca si dáme variť vodu a pridáme 1/2 čl soli. Očistíme si zemiaky a nastrúhame ich na jemno, pridáme polohrubú múku a soľ. Poriadne premiešame a keď nám voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch a začnú vrieť, vyberieme ich, pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili.
- 2
Na ratatouille si očistíme zeleninu a hlivu. Hlivu si nakrájame na drobno, aj cibuľu a ostatnú zeleninu na rovnaké pásiky. Do panvice alebo woku si dáme zohriať olej a popražíme na ňom na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme hlivu a cca 5 min. podusíme. Potom pridáme ostatnú zeleninu, šalátové korenie, trošku soli. Necháme to spolu povariť už len chvíľu, aby sa nám zelenina nerozvarila a ostala trochu chrumkavá. Podávame spolu s haluškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu