Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Ratatouille: | |
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 200 g |
|
| trochu |
|
| trochu |
|
| Halušky: | |
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Prvé si pripravíme halušky. Do hrnca si dáme variť vodu a pridáme 1/2 čl soli. Očistíme si zemiaky a nastrúhame ich na jemno, pridáme polohrubú múku a soľ. Poriadne premiešame a keď nám voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch a začnú vrieť, vyberieme ich, pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili.
- 2
Na ratatouille si očistíme zeleninu a hlivu. Hlivu si nakrájame na drobno, aj cibuľu a ostatnú zeleninu na rovnaké pásiky. Do panvice alebo woku si dáme zohriať olej a popražíme na ňom na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme hlivu a cca 5 min. podusíme. Potom pridáme ostatnú zeleninu, šalátové korenie, trošku soli. Necháme to spolu povariť už len chvíľu, aby sa nám zelenina nerozvarila a ostala trochu chrumkavá. Podávame spolu s haluškami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu