Zase hrala rolu improvizácia..... a vzniklo toto jednoduché jedlo :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 zväzku | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 balíka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 konzerva | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 konzervy | 
                                                             | 
                                                    
| 3 menšie ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 menšie ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks - strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 3 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| (na zahustenie) podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Všetky suroviny si pripravíme a môžme začať ...
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno spolu s cesnakom ...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
... pridáme mäso nakrájané na kocky, nasypeme rascu, majorán, bazallku, korenie, soľ a poriadne orestujeme, podlejeme vodou a dusíme zhruba 20 min
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Nakrájané papriky a paradjky na kocky spolu s ostatnou zeleninou pridáme do hrnca, pomiešame, ak treba podlejeme kúskom vody a dusíme ďalších 15 min ...
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Po 15 minútach nám zeleninka krásne pustila šťavu a chute sa spojili :) Ak treba dolejeme kúsok vody a počkáme kým nezovrie. Ak chceme hustejšie soté pridáme 2 lyžičky solamylu vymiešaného v troške vody. Dosolíme, dokoreníme a je hotovo :) Dobrú chuť ! Podávame s ryžou.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Slovo znamená skákať, čo v kuchynskej branži znamená prehadzovať, v tomto prípade na panvici.
V ingredienciách uvádzate bravčové mäso. Aké???
Aby sa recept mohol nazývať soté, je len jedna časť z bravčovéhomäsa, ktorá takúto úpravu dovoľuje: bravčová sviečkovica (nesprávne nazývaná panenka).