Foto: nigella87
Zase hrala rolu improvizácia..... a vzniklo toto jednoduché jedlo :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
1/2 zväzku |
|
1/2 balíka |
|
1 konzerva |
|
1/4 konzervy |
|
3 menšie ks |
|
2 menšie ks |
|
2 ks - strúčiky |
|
3 čl |
|
1 čl |
|
1,5 čl |
|
1 čl |
|
|
|
(na zahustenie) podľa potreby |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny si pripravíme a môžme začať ...
-
2
Na oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno spolu s cesnakom ...
-
3
... pridáme mäso nakrájané na kocky, nasypeme rascu, majorán, bazallku, korenie, soľ a poriadne orestujeme, podlejeme vodou a dusíme zhruba 20 min
-
4
Nakrájané papriky a paradjky na kocky spolu s ostatnou zeleninou pridáme do hrnca, pomiešame, ak treba podlejeme kúskom vody a dusíme ďalších 15 min ...
-
5
Po 15 minútach nám zeleninka krásne pustila šťavu a chute sa spojili :) Ak treba dolejeme kúsok vody a počkáme kým nezovrie. Ak chceme hustejšie soté pridáme 2 lyžičky solamylu vymiešaného v troške vody. Dosolíme, dokoreníme a je hotovo :) Dobrú chuť ! Podávame s ryžou.
Slovo znamená skákať, čo v kuchynskej branži znamená prehadzovať, v tomto prípade na panvici.
V ingredienciách uvádzate bravčové mäso. Aké???
Aby sa recept mohol nazývať soté, je len jedna časť z bravčovéhomäsa, ktorá takúto úpravu dovoľuje: bravčová sviečkovica (nesprávne nazývaná panenka).