Čerstvý pstruh s bylinkami

Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
Čerstvý pstruh s bylinkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks, očistené
 (materina dúška, rozmarín alebo mladá žihľava)
 na potretie
2 ks
300 g
 posekané lístky




Postup

  1. 1

    Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na pomastenom plechu 15 minút.

  2. 2

    Podávame s olivovým olejom a s polovicou citróna (nie s mesiačikmi), aby sa pokrm dal pohodlnejšie pokvapkať pri stole.

  3. 3

    Parené zemiaky k rybe môžeme obaliť ligurčekom, príbuzným petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia