Foto: damisa
Ochutnali sme takýto steak na dovolenke a vyskúšali sme si ho urobiť doma a takto sa vydaril.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
600 gr Vysoká |
|
1 štipka |
|
100 gr |
|
6 ks farebné |
|
1 dcl |
|
500 gr |
|
1 lyž.káv. ,soľ |
|
1 lyž.káv. na zemiaky |
|
Postup
-
1
Odležané mäso potrieme olejom a posolíme,
-
2
väčší kus rozdelíme na tri časti a dáme na rozpálenú grilovaciu panvicu
-
3
opečieme po 5 minút z každej strany
-
4
zemiaky očistíme pokrájame na štvrťky, posolíme ,posypeme grilovacím korením a olejom, trochu podlejeme vodou a dáme na 30 minut zakryté alobalom do rúry na 200 st.,potom ešte 5 minút odkryté opečieme
-
5
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľlu a pokrájané feferónky
-
6
opraženou cibuľou s feferónkami polejeme steak.
Diskusia k receptu