Zemplínsky bravčový guláš
Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso nakrájame na kocky a vložíme na cibuľový základ. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, korenie, cesnak a chvíľu dusíme.
- 2
Potom pridáme pretlak a dusíme ďalších 10 minút. Ďalej pridáme horčicu, feferónky a zalejeme vývarom.
- 3
Zahustíme zápražkou a nakoniec pridáme majorán, rascu a všetko spolu dusíme asi 10 minút. Podávame s kysnutou knedľou alebo s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu