Zemplínsky bravčový guláš

Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
Zemplínsky bravčový guláš
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
4 ks
150 ml
3 strúčiky
25 g
25 g
15 g
75 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájame na kocky a vložíme na cibuľový základ. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, korenie, cesnak a chvíľu dusíme.

  2. 2

    Potom pridáme pretlak a dusíme ďalších 10 minút. Ďalej pridáme horčicu, feferónky a zalejeme vývarom.

  3. 3

    Zahustíme zápražkou a nakoniec pridáme majorán, rascu a všetko spolu dusíme asi 10 minút. Podávame s kysnutou knedľou alebo s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

evanaaa
Robím podobne, ináč, je to ako perkelt, ale nie zo stehna, ale z pliecka a nerobím zápražku ( do mäsa?), stačí dať veľa cibule alebo rozvariť ( nastrúhať) zemiak, alebo - zátrepku z vody a múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia