Krúpovo-hrachová kaša s kuracími srdiečkami - fotorecept
Foto: elekra
Je jeseň a prichádza zima, čas na varenie strukovín. Strukoviny varievam v zimnom období, pri varení sa mi vyhreje kuchyňa a Zobraziť celý popisJe jeseň a prichádza zima, čas na varenie strukovín. Strukoviny varievam v zimnom období, pri varení sa mi vyhreje kuchyňa a aj fantasticky zasýtia. Kuracie srdiečka nepotrebujú zas veľa času na prípravu, tak sa navzájom tieto dve jedlá dopĺňajú.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prebraté jačmenné krúpy (mám rada väčšie, č. 8), prepláchnem najskôr v horúcej a potom studenej vode a dám variť do studenej vody. Keďže chcem kašu, vody dám tak asi 1,5 až 2 cm nad krúpy. Počas varenia vodu dolievam podľa potreby. Krúpy varím cca 20 min.
-
2
Medzitým si preberiem a prepláchnem aj polený žltý sušený hrach. Ten pridám neskôr. Ale aby som nestála zbytočne pri sporáku, tak si pripravím kuracie srdiečka. Kuracie srdiečka očistím
-
3
a prekrojím na polovicu.
-
4
Cibuľu najemno nakrájam a opražím na oleji.
-
5
Pridám nachystané srdiečka, nechám ich zatiahnuť,
-
6
ochutím mletým čiernym korením, soľou a sladkou červenou paprikou. Podlejem vodou a nechám podusiť do zmäknutia. Stačí 15-20 minút.
-
7
Kým sa srdiečka dusia, pridám nachystaný hrach do polouvarených krúp. Podľa potreby dolejem teplú vodu.
-
8
Na masti alebo oleji spením najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
9
Keď sú opražené do hneda (pozor, aby sa nespálili, lebo zhorknú)
-
10
pridám hladkú múku
-
11
a urobím zásmažku. Uvarené krúpy s hrachom ochutím soľou a pridám nachystanú zásmažku.
-
12
Chvíľu povarím a na záver dochutím mletým čiernym korením a majoránkou.
-
13
Jedlo je hotové
PS: Nezahusťujem, netreba, no opražená cibuľka navrch sa hodí, najmä ak sa je táto fantastická kaša ako hlavné jedlo, bez mäsa.
dievčatko šikovné-si ma doviedla sem-rada uvarím-bude nám s dedkom chutiť-dobre viem..:-)