Rybacie fašírky so šalátom z červenej repy fotorecept
Foto: evusik
Momentálne mám červeno repové obdobie, preto najprv bol šalát a potom som rozmýšľala čo k tomu.... v mrazáku som našla pomleté rybie mäso a Zobraziť celý popisMomentálne mám červeno repové obdobie, preto najprv bol šalát a potom som rozmýšľala čo k tomu.... v mrazáku som našla pomleté rybie mäso a tak bolo rozhodnuté :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Manžel v lete dostal veľkého kapra, robila som ho na pare, aj pečeného, manžel si uvaril polievku a ešte stále zostalo, tak sme mäso pomleli a dali do mrazáku ako polotovar... teraz som ho využila... takže k pomletému mäsu pridáme v mlieku namočené a vyžmýkané rožky, na drobno nakrájanú (pomletú) cibuľu, cesnak, bylinky, vajce (ja som nakoniec pridala ešte jedno) osolíme a okoreníme
-
2
z masy vyformujeme guličky, ktoré obaľujeme - dva rady vpravo sú obalené len v strúhanke, ostatné v trojobale
-
3
dáme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre na 200°C asi 30 minút, v polovici otočíme. Guličky vzadu, tie maličké, sú obalené len v strúhanke... boli také chrumkavejšie
-
4
zemiaky v šupe spolu s červenou repou urobíme v pare, alebo uvaríme...
-
5
do zapekacej misky nalejeme olej, pridáme sušenú zeleninu, soľ a posekané bylinky.... ja som si sušila zmes mrkvy, petržlenu a zeleru, túto zmes som potom rozmixovala na jemné vločky, je to výborné čisto prírodné dochucovadlo
-
6
pridáme v šupke uvarené a obielené zemiaky, dobre premiešame aby sa zemiaky obalili a dáme piecť do horúcej rúry asi 15-20 minút, pekne do ružova
-
7
uvarenú/uparenú repu ošúpame a nakrájame na kocky, pridáme ošúpané a na kocky nakrájané jablko v pomere 1:1. Urobíme si zálievku - 1PL oleja + 2PL balzamica vymiešame, pridáme pretlačený cesnak, trošku bieleho mletého korenia a soli, dobre premiešame a necháme chvíľu odležať. Pred podávaním posypeme petrželkou
-
8
a môžeme servírovať :-)
:-)