Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou

rein - fotkarein, 28. októbra 2012
Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou
Foto: rein

Knedle a omáčky na prvom mieste

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
200 g
8 ks
8 ks
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme cibuľu do tmavá

    Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme koreniny,pretlak,trošku vývaru z mäsa,osolime a 5 minút podusíme.

    Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Mäso už máme samozrejme uvarené,a z vývaru prilejeme do omáčky podľa potreby.Omáčku prepasírujeme cez sitko,zahustíme zápražkou,dochutíme,osladíme a pridáme citronovú šťavu,zavaríme a odstavíme.Na koniec pridáme do omáčky nakrájané mäso.Podávame s knedľou.Dobrú chuť.

    Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ja by som paradajkovú omáčku jedla každý deň. Ani mäso nemusí byť, ale nevadí mi :) Pamätám si z detstva, že tetka suseda každý piatok robila paradajkovú s knedľami a ja som im tajne závidela, že majú takú pochúťku. Aj tvoje vyzerá veľmi chutne.
Jedlo môjho detstva: aj v družine si pamätám že mi strašne táto kombinácia chutila. Ozaj nezdá sa vám že na porade je málo receptov z hovädzieho mäsa? Teraz som si to uvedomila.
Omajdy poznám od výmyslu sveta - a nevarím ich. Že vraj sa od nich priberá......
Dobrý tip na varenie pre mňa, paradajkovú omáčku mám rada, ale nekyslím ju lebo sama o sebe býva z paradajok kyslastá, ale naopak, máme ju radi sladšiu, tak len osladím. Tuším ju spravím, ak sa mi podarí kúpiť lacnejšie hovädzie.

Pridaj komentár k receptu: