![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané cestoviny s hríbikmi a bazalkou
Očistené hríby opražíme na cibuľke a zmiešame s uvarenými cestovinami.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Svieži šalát
Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kelovo-mäsové fašírky
Najlepšie ich robievala naša mama. Otec ich miloval. A aj my ostatní. Mizli z taniera neuveriteľne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové slíže
Jedno z jedál, ktoré sa tiež dá pripraviť a jesť ´obojako´, čiže nasladko aj naslano...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubové guľky v syrovej omáčke
Žemle nakrájame na kocky. Pridáme hríbiky orestované na cibuľke. Pridáme vajcia, soľ, petržlenovú vňať,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Držkový perkelt
Toto jedlo mám velice rád tak si ho aj pár krát za rok pripravím je chutné a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiačky na plechu so smotanou a mäskom
Trošku dlhšia príprava, ale výsledok stojí za to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Skvelý mrkvový prívarok
Recept som objavila v čaopise pod názvom: Mrkva ako mäso:-D, ale aby som nepobúrila milovníkov mäsa, že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Znojemské hovädzie
Znojemské nám najviac chutí z hovädzieho mäsa, v tlakovom hrnci je šup-šup hotové :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke
Sezóna kozákov začala, tak sme sa ako správni mestskí ľudia vybrali o 17 do lesa a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špekačky s fazuľou
Postup je veľmi jednoduchy a rýchly. A hlavne chutný, teda aspon nasej rodine chuti :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky s cuketou
Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniak s cviklou
V rámci očistnej 28 dňovej kúry je viackrát predpísaný cviklový šalát. Prvé dni som ho robila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketový sendvič s hlivou a olivami
Umytú cuketu rozpolíme a vyberieme vnútro. Vybraté vnútro cukety nakrájame na malé kocky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené zemiakové knedle
Tu je hlavný chod z údeného mäsa, z ktorého som uvaril stúčkovú fazuľku. U nás...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchá morčacia roláda
Keďže mám obdobie, kedy mi lekár povolil len morčacinu a rybacinu, dávam do placu rýchlu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karí kuracie prsia
Ked už neviem čo na obed... kuracie prsia na rôzne spôdobi nás vždy zachránia od hladu :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karšouch
tento receptík objavil môj "úradom potvrdený " mužíček z kuch. knihy Babičkina kuchyňa je to rýchle...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paprikáš z hlivy ustricovitej
Hlivu umyjeme a pokrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paprika plnená ryžou a kuriatkami
Umytú a očistenú papriku naplníme plnkou z dusenej ryže, rajčinového pretlaku, na cibuľke orestovaných kuriatok,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dubáky v jadierkovom trojobale
Čerstvé dubáky očistíme, umyjeme, osolíme, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke zmiešanej s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Udon rezance s tofu, špenátom a hubami shimeji
Tofu položíme medzi utierky, zaťažíme a necháme aspoň pol hodinu stáť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kolenačka
Jedna z dlhého predlhého radu fazuľových polievok, táto s údeným kolenom. :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cannelloni
... s mletým mäsom, hubami enoki, zelenou paprikou, nivou a paradajkami s bazalkou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami
Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panenka plnená broskyňami
Mal som pekných pár kúskov bravčovej panenky a v chladničke pár broskýň k tomu 2 tvrdé rožky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos s pečenými zemiakmi
... z časopisu, ale musím napísať maximálna spokojnosť, môžu sa použiť filetky aj z inej rybky,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pirohy - celozrnné ( fotorecept )
Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehienko so zemiakmi a zeleninou
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode s čerstvou petržlenovou vňaťou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pirohy trochu inak
Dnes som manželovi sľúbila na obed pirohy a ako na potvoru som doma nemala ani jeden zemiak...