Netradičný zemiakový guláš

nonna - fotkanonna, 12. novembra 2012

Netradičný zemiakový guláš akoby čínsky MŇANG-MŇING-ŤUŤUNG len zo zeleniny varenej v silnejšom čínskom čaji so zelinkami, ktorý je tým pádom voňavejší. Je však diétny Zobraziť celý popisNetradičný zemiakový guláš akoby čínsky MŇANG-MŇING-ŤUŤUNG len zo zeleniny varenej v silnejšom čínskom čaji so zelinkami, ktorý je tým pádom voňavejší. Je však diétny a vhodný pre tých, ktorí si strážia líniu, dokonca pre tých, čo chcú schudnúť, keďže sú tam neni žiadne tuky, a vhodný aj pre vegánov a tých, čo majú problémy s gluténom a laktózou.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
cca 60 g
3 ks
1 ČL
2 ks
2/3 ČL
2 ks
2/3 ČL
3 ks
1/2 KL
1/3 KL




Postup

  1. 1

    Z čaju a 6,50dl vody pripravíme silnejší odvar, čiže sáčky čaju varíme 5 minút a necháme ešte lúhovať ďalších 5 minút.

  2. 2

    Zemiaky v šupke, dobre umyté pokrájame na malé kocky o hrane cca 0,5cm, bielu reďkovku na maličké kocky a červenú na tenučké polmesiačiky.

  3. 3

    Lístočky byliniek premyjeme, potrháme.

  4. 4

    Do čajového odvaru dáme zeleninu, fenikel a kurkumu, trochu osolíme a varíme 5 minút. Potom pridáme bylinky a dusíme ešte asi 4-5 minút. Pred podávaním necháme odstáť 10 minút.

Diskusia k receptu

nonna
@rybarkuchar - ooouuu, smrtedélno vážne! Bol ľahučký a príjemný a pritom sa z neho naješ. Ale aj tá Tvoja roláda ja WOW, ofrflala som Ti ju.
nonna
A vari sa Ti to zdá nebezpečné? V čom?
radox1
nie som bylinkar ale pokial viem caj sa nevari.no a do toho zemaky a kurkuma?toto je u mna zatial najhorsi recept aky som cital.alebo si si to vymyslela a zabavas sa na tom,co by som este bral.
nonna
@radox1 + @tiginko - odvar sa varí, Vy premúdiy v správnej životospráve. Už som VÁM napísala, že chcem vidieť Vaše určite neskonale správne príspevky tu. Nič tu nerobíte, len sprosto podpichujete a totál sa zatajujete - žiadne meno, žiadna podobizeň, žiadna rozumná a prospešná činnosť. ANO, krumple a kurkuma=SUPER. A nie som zvedavá tak na Vaše komenty ako aj na to, čo by ste ešte bral. Ani na vaše tikanie. Nič som s vami nepásla. Pamäť mám príliš dobrú. A buďte už taký preľúbezný a vyho´dte VY sem ten Váš najhorší recept. Nech sa pobavím niel len ja. A pre Vášho podporovateľa nejakého Tiginka platí deto.
1x root
radox1
krumple a kurkuma=SUPERano.ale nie v caji.neverim nikomu ze toto bude varit,a ak ano tak to rovno vyleje.komu by to nahodou chutilo,tak jeho chutove kanaliky uz su znicene prave z takychto experimentov.
nonna
@radox1 - dajte konečne si odstup. Nie som zvedavá na Vaše invektívy. A či niekto variť bude a vyleje, to už nechajte na toho niekoho. Ten niekto si to rozhodne sám. O chuťových kanálikoch netuším ale chuťové poháriky to určite prežijú. Vy ste evidentne tých experimentov nie je schopný, praobyčajný konzervatívec. A NIE SOM ZVEDAVÁ NA VAŠE HLÚPE, ZÁVISŤOU SRŠIACE KOMENTY! OBCHÁDZAJTE MOJU STRÁNKU! Ak ste odtiaľto vyštvali aj horevyššie uvedené Sandru a Mišu, tak so mnou sa Vám to nepodarí, Vážený žlčou preplnený jedinec.
1x root
nonna
@nazarboncuk - je to tak, žiaľ, hlupáci nie sú len v tom hmatateľnom živote priamo okolo nás, ale aj tu v tomto virtuálnom, na INT. A snažia sa všemožne znepríjemňovať život. Ukazujú svetu však len svoju nekonečnú hlúposť. Žiaľ, že v Slovákoch takéto niečo sídli. Drž sa a rozhodne to tu nezabaľ! :)
1x root
TV Varecha
nonna, -Chcela by som vás požiadať, aby ste sa skúsila zdržať poburujúcich poznámok. Zbytočne vznikajú vo viacerých receptoch nezmyselné debaty. Pokiaľ s daným receptom nesympatizujete, tak si založte nejakú tému v diskusií. Ďakujem za pochopenie. Soňa- admin.
nonna
@sons - sorry, ale ja nie som akcia, som len reakcia a svoje si obhajovať budem. Súhlasíte s komentármi Pána Radoxa?Tie sú poburujúce a vyzvala som ho už viackrát, aby si moje príspevky nevšímal. príčinou nezmyselných diskusií rozhodne nie som ja. Oslovte v tomto zmysle Pána Radoxa. Ja osobne o diskusie takéhoto tipu vôbec nemám interes.
nonna
@michsamant - vďaka Miška za podporu. Potešila si ma. Iní začínajú, rozorvávajú tu to, ale nakoniec ja vyhorím ako ten pôvodca a sejateľ zla. K nevíře! Pokojnú noc do Indie!
nonna
@michsamant - a ešte, uložila som si Tvoje podaktoré, ale nie všetky a je mi to ľúto. Takýto dotyční, čo tu plodia zlo a pritom majú ďaleko k odbornosti a vedomostiam, budú nakoniec chránení a zostanú nepotrestaní. ÚDIV!Nemala si sa nechať vyštvať, povzniesť sa nad takéto "intelichencie", Tvoje recepisy boli veľkým prínosom, lebo boli priamo autentické z miesta vzniku, nie sprostredkované cez knihy. Čiže pravé. Je to naozaj veľká škoda! Obávam sa, že hlúposť a bezočivosť má zelenú. Dík aj za ten link.
1x root
radox1
nonna,takze rozdiel medzi nami.ja som vas ako osobu nekritizoval,ani neurazal,co sa o vas k mojej osobe povedat neda.vyjadril som iba narovinu nazor na tento cudny recept.
elixir
@michsamant : vráť svoje recepty naspäť, nenechaj trollov "vyhrávať" ... :) svet je plný neprajníkov a zlomyseľných ľudí, ale netreba sa pred nimi skrývať - nie sú toho hodní... najlepšie zareaguješ tak, že si ich nevšímaš a vôbec na nich nereaguješ...trollovia sú totiž priam posadnutí túžbou, aby získali všetku pozornosť a aby na nich každý reagoval... tak im to nedajme. :)
nonna
@radox1 - žiaľ, poriadne si prečítajte, čo ste mi napísal. Takže rozdiel je vo Vašom neustálom podpichovaní, s ktorým tuším nemienite prestať. A vyzvala som Váš už naozaj veľakrát, aby ste sa vyhol mojim recepisom, že nemám interes o Vaše názory k nim. Nezaujímajú ma!!!! Ani Vaša OSOBNOSŤ. Tak buďte taký láskyplný a rešpektujte to.
1x root
nonna
@elixir - presne súhlas s Tebou! Som rada, že si nás podporila, určite aj Miška Ti bude vďačná. Je skutočne pod úroveň a potupujúce, čo sa tu deje. Vieš, ani sa jej moc nedivím, lebo v tomto momente aj ja mám sto chutí sa odtiaľto odpratať. Lenže zas raz by vyhrala hlúposť. Maj pekný a ničím a nikým nerušený večer!
rybarkuchar
Mám nejaký čudný pocit. Táto "cesta" nikam nevedie. @nonna štartuješ ako Honda: na prvý nášľap. Čo sa rozčuľuješ? Kašli na to. Každý má len jedno zdravie.
levandula
aj ja mam velmi cudny pocit... a myslim ze vek co uviedla nonna v svojom profile absolutne nezodpoveda jej reakciam, inak by bola skusena zivotom a nereagovala ako ( a teraz sa velmi ospravedlnujem za ten vyraz, ale iny ma nenapada) pubertiak. ked raz niekto nieco prida na tieto otvorene stranky, tak musi pocitat aj s inym nazorom ako jemu vlastnym, a nie hned podrazdene reagovat a napadat. uz neviem, kto to vsetko zacal, ale su to typicke zabomysie vojny, ktore k nicomu nevedu, iba k odchodu najlepsich prispievatelov (zuzana, micha)
1x danda3
euclides
Vazena pani Nonna, tento recept nie je veru najstastnejsi. Verim, ze po tejto kreacii clovek strati na vahe, pretoze caj je mocopudny a zemiaky vdaka obsahu draslika tiez. Takze strata vody moze naozaj prechodne znizit vahu. Na druhej strane je zname, ze caj a kava zabranuju vstrebavaniu niektorych dolezitych prvkov ako horcik a vapnik, takze to moze byt aj nebezpecne.
evusik
toto už dávno nie je o recepte.... toto je o nenávisti, osočovaní a o nezmysloch ktoré by sa tu nemali riešiť....
@nonna toto je verejná stránka, každý kto pridá recept ide so svojou kožou na trh, musí rátať s úspechom ale aj kritikou....je mi jasné, že sa ti kritika nepáči ale ty reaguješ tak extrémne, že ten chudák čo ťa kritizuje pri tebe vyzerá ako maličké neviniatko :-)
bohužiaľ tu na Vareche platí nepísané pravidlo, že je zakázané kritizovať (treba samozrejme rozlišovať kritiku a anonymné rýpanie), lenže potom to aj tak vyzerá! recepty typu patlámo-patlámo sú tu na dennom poriadku a ešte sú aj ospevované... ale asi to tak má byť... je to tu pestré, dobré strieda zlé, každý má možnosť si vyberať :-) veď preto sú na svete kuchári umelci, majstri šéfkuchári, dobrí kuchári, len takí kuchárikovia, maličkí kuchtíci... len smola je keď si kuchtík myslí o sebe že je šéfkuchár :-)
1x danda3
nonna
@ryb árkuchár - ano, máš recht, ale toto nie na prvý nášľap. Dotyčného som žiadala hneď, nech sa nezaujíme o mňa. Samozrejme, aby si dal povedať....máš ovšem pravdu, že TAKÝTO nestoja za zdravie.
nonna
@levandula - ano, môj vek sedí, podľa Teba pubertiacke, podľa mňa obhajoba začatého nie tu, na tomto mieste. Obráť sa na vyzývateľa, možno teba počúvne, budeš tu mať tú autoritu a prestane. Moje výzvy neráči brať v úvahu. Nie som AKCIA, som len REAKCIA. A také akcie, ako si tu táto šedá eminencia dovoľuje, lebo inak ho nazvať neviem, som si ja k nikomu nedovolila.
nonna
@euclides - bol to múdry matematik. Uznávam. Milý pán zvoliteľ si jeho mena, všetko mi je známe, na čo upozorňujete, potom však nemôžme piť kávu, čaj jesť zemiaky, vlastne nič, lebo všetko má v sebe protipóly. Pokiaľ jem niečo veľmi močopudné, organizmus si vypýtala deficit tekutín. A dávky sú skôr malé, takže nemôžu ublížiť ani v bránení strebávania Mg a Ca. Čaj zasa na to konto obsahuje dôležité antioxidanty Se a Zn. Napríklad. Nebezpečie odvodnenia je iste silný posudok. Čo potom hocaké zemiakové jedlo? A znovu opakujem, keďže sa to tu nechce vidieť, že ja som na žiadny recepis nedala neagtívne hodnotenie. Ani tak po Vašom napísané - nie je najšťastnejší.
nonna
@evusik -máš recht, TOTO ssem nepatrí a napísala som to už na inom svojom recepise. Nemám interes na sporoch a hlúpych konfrontáciách. Kritiku znesiem, koniec-koncov, tej pozitívnej sa midostalo oveľa viac, ale to páranie a sarkastické komentáre si nenechám. A opakujem, že NIKOHO tu neznevažujem, nemudrujem na jeho recepisoch. ani by ma to nenapadlo si dovoliť. Tu sú na TO iní majstri, práve kvôli takým odišli aj spomínané Varecháčky. Takže ich tu obhajuješ? Navyše, oni sa nejak boja ísť s tou kožou na trh....A pokiaľ si na mňa narážala s tým šéfkuchárom /možno nie/, tak takéto niečo by som nemala odvahu si o sebe myslieť. Dokonca si o sebe myslím, že som len kulinársky diletant. Ale taký, ktorého výtvory boli inými ohodnotené ako jediteľné. A už naozaj dúfam, že tomuto bude HAUK. Tieto debaty sem skutočne nepatria. Uvedomiť si to však musia predovšetkým iní.
jerica
@nonna , ja sa ti čudujem , že sa ti chce to rozoberať, radšej si kusnem do jazyka (klávesnice) a nechám "toho" dusiť sa vo vlastnej šťave.
Veď si jasne napísala "Netradičný zemiakový guláš "myslím si,že v tom názve je všetko vystihnuté.
Tradičný, si myslím každý pozná , je ľahko byť katom , keď potom ľutuje, že skosil nevinného :-(
nonna
@jerica - si zlatá, ďakujem Ti, lenže vieš, ja hlúposť neznášam, veľmi škodí v každom smere, aj TU už narobila zla, a bolo furt ticho, len dobro a správnosť sa vzdávali a ustupovali. TAK TO NIE! raz tomu musí byť koniec a nielen kvôli mne, ale kvôli všetkým ostatným fajn Varecháčom, ktorí sa odtiaľto pominuli pre hlúposť, z ktorej vychádza všetko ZLO, ZÁVISTI, NENÁVISTI. Nie je predsa možné, aby JEDEN NIEKTO a to bez mena,akéjkoľvek podobizne, aspoň obrázok, čo ho vystihuje, bez udania aspoň BÚ o sebe, čo je, odkiaľ je,teda DUCH a navyše bez pridania jedinkého svojho recepisu a prezentácie sa /prečo asi/, tu otravoval krv, znepríjem§ňoval život, dokonca ničil zdravie. Vieš, aspoň som rozpútala poriadny vír, pohlo sa to k riešeniu konečne. A asi som upozornila aj na to, že Miška tiež rezignovala. To ma teší, diskusia okolo toho je veľká a ja chcem veriť, že všetko sa vyrieši v náš prospech a nie v prospech podpichovačných DUCHOV. Tí sem nepatria, ako aj takéto polemiky a dúfam, že im bude raz a pre vždy koniec. @radulienka - dík za podporu! Želám príjemné a obohacujúce kulinárčenie!
radulienka
Áno, nech je to zdravá komunita, ktorá si pomáha a podporuje prínosy varecháčov a nie bohapusté škriepky, kvôli ktorým by sme tu stratili pre mňa najlepších prispievačov. Teší ma, že sa konečne čosi pohlo, pretože sa mnohí chceli varechy vzdať. Máme síce demokraciu, ale nemáme anarchiu a to si mnohí zamieňajú. Vareniu zdar!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia