Debrecínska bravčová kotleta
Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 12. novembra 2012
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 12. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas opekania rezne jemne potrieme rozotreným cesnakom. Opečené mäso vyberieme z panvice a pod tanierom ho necháme odpočinúť.
- 2
Počas toho v tej istej panvici opečieme nakrájanú klobásu, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a paradajky. Túto zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme trochu cesnaku. Keď je zelenina polomäkká, poprášime ju mletou paprikou a všetko dobre premiešame.
- 3
Podávame s bravčovou kotletou. Odporúčanou prílohou sú zemiaky na rôzny spôsob. Kotletu môžeme podávať aj s domácou čalamádou a chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu