Debrecínska bravčová kotleta

Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 12. novembra 2012
Debrecínska bravčová kotleta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
100 ml
250 g
150 g (čerstvá)
250 g
100 g
10 g




Postup

  1. 1

    Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas opekania rezne jemne potrieme rozotreným cesnakom. Opečené mäso vyberieme z panvice a pod tanierom ho necháme odpočinúť.

  2. 2

    Počas toho v tej istej panvici opečieme nakrájanú klobásu, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a paradajky. Túto zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme trochu cesnaku. Keď je zelenina polomäkká, poprášime ju mletou paprikou a všetko dobre premiešame.

  3. 3

    Podávame s bravčovou kotletou. Odporúčanou prílohou sú zemiaky na rôzny spôsob. Kotletu môžeme podávať aj s domácou čalamádou a chlebom.

Diskusia k receptu

tucniacik
Ja som tam nedala paradajky, ale farebné papriky. Bola to mňamka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia