Foto: helca103
Toto jedlo máme radi a dá sa všelijako kombinovať.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistím a pripravím si cibuľu,cesnak pokrájam na väčšie kúsky pridáme, korenie,rascu, vegetu,olej.Krkovičku nakrájam na rezne a dobre premiešam s cibuľovým pácom. Vložím do vhodnej nádoby minimálne na 12 hodín.
-
2
Mäso vyberiem a opečiem na panvici z oboch strán.Len krátko aby sa zatiahlo.
-
3
Do zapekacej nádoby vložím očistené a pokrájané jablká,na ne rozložím opečené mäso.Rozhodím na kocky pokrájanú slaninu /fotka chýba zabudla som odfotiť/
-
4
Tekutinu z pácu oddelím a na mäso rozložím cibuľu a cesnak.
-
5
Do pácu pridám horčicu,kečup,soľ,dochutím podľa vlastnej chuti.Pridám vodu toľko, aby bolo mäso aj cibuľa zaliate.
-
6
Zakryjem alobalom a pečiem asi 3/4 hodinu kým nie je mäso mäkké. Máme radi keď je veľa šťavy a tak vždy keď niečo podobné robím musí byť šťava aj na vytieranie s pečivom či chlebíkom ktorý som v poslednom čase začala piecť doma.
@dajanca ďakujem Ti milé slová,ale určite by si fotiť dokázala aj Ty, všetko musí raz po prvý krát :-)
@45678 tá krkovička pod tou kopou cibule, ako je vidieť aj vo fotopostupe tej cibule je tam hodne a v našej rodine cibuľa a cesnak to je základ :-)
@izabella929 nemám talent na aranžovanie takže som veľmi rada ked sa Ti môj recept páči.
@medovnicek vyskúšaj a potom daj vedieť :-)