Foto: izabella929
Naše obľúbené jedlo, ktoré sme teraz pre zmenu urobili z domáceho bravčového mäsa..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som vybrala bravčovú lopatku z mrazničky a dala roztopiť..mám v mikroténových sáčkoch približne pol kilové balenie, tak som vybrala 2 kusy, lebo 100g. budem potrebovať na mletie do vložky do mäsového vývaru...
-
2
Mäsom som pokrájala na väčsie kocky...do rajnice som dala roztopiť domácu bravčovú masť...
-
3
pridala som umyté a pokrájané mäso...dusila som ho, pokiaľ sa voda úplne neodparila a zostalo iba na masti..vtedy som pridala pokrájanú cibuľu..
-
4
keď sa cibuľa opražila, pridala som lyžicu horčice, kečup a zaliala som všetko červeným vínom..
-
5
potom som pridala worčester, uhorky pokrájané na drobné kocky, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, ktorú som sušila tento rok, má výraznú vôňu..všetko som za občasného miešania dusila asi hodinu...na záver som pridala smotanu , nechala prejsť varom a ešte dochutila...ako prílohu som podávala ryžu...dobrú chuť..
Aj dnes sem tam urobím toto jedlo,na ktorom si vieme pochutnať.
No vždy som ho robievala z mladej hovädzinky.
cs.wikipedia.org/wiki/Hov%C4%9Bz%C3%AD_Stroganov...