Foto: stefanm
Prísny zákaz otvárať tento recept vegetariánom a podobne orientovaným osoba . Hrozí strata orientácie na bezmäsité jedlá a doživotná potreba konzumácie zvýšenej dávky mäsa Zobraziť celý popisPrísny zákaz otvárať tento recept vegetariánom a podobne orientovaným osoba . Hrozí strata orientácie na bezmäsité jedlá a doživotná potreba konzumácie zvýšenej dávky mäsa . V prípade neuposlúchnutia tohto zákazu sa neobracajte na autora tohto receptu (na mňa) o radu ako si opäť odvyknúť od fantastickej chuti pečenej , dobre nacesnakovanej krkovičky !!! Nedá sa to !!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Asi 5-6 ks zemiakov očistíme , umyjeme , pokrájame na štvrťky , rozložíme na pekáč , osolíme , okoreníme a pokapeme olejom .
-
2
Mäso prešpikujeme 2-3 strúčikmi cesnaku , spevníme niťou , osolíme , okoreníme , natrieme sušeným cesnakom , podlejeme decom vody a pridáme k zemiakom .
-
3
Prikryté pečieme v rúre aspoň hodinu .
-
4
Otvoríme a výpek opatrne zlejeme .
-
5
Otvorené za občasného potieranie výpekom dopečieme .
-
6
Po krátkom ochladnutí cesnakom prevoňané mäso natenko nakrájame a podávame .
-
7
Ja som ho podával s opečenymi zemiakmi a kapustou s hubami . http://varecha.pravda.sk/recepty/kapusta-sv-vaclava-fotorecept/33149-recept.html No a , samozrejme , zapíjal som pivom (alebo dvomi?!?!)
ešte musím pochváliť tvoj pekáč :-) krásny zvonka aj zvnútra :-)