Mäso pre skrachovaných vegetariánov

stefanm - fotkastefanm, 9. novembra 2012
Mäso pre skrachovaných vegetariánov
Foto: stefanm

Prísny zákaz otvárať tento recept vegetariánom a podobne orientovaným osoba . Hrozí strata orientácie na bezmäsité jedlá a doživotná potreba konzumácie zvýšenej dávky mäsa Zobraziť celý popisPrísny zákaz otvárať tento recept vegetariánom a podobne orientovaným osoba . Hrozí strata orientácie na bezmäsité jedlá a doživotná potreba konzumácie zvýšenej dávky mäsa . V prípade neuposlúchnutia tohto zákazu sa neobracajte na autora tohto receptu (na mňa) o radu ako si opäť odvyknúť od fantastickej chuti pečenej , dobre nacesnakovanej krkovičky !!! Nedá sa to !!!

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Asi 5-6 ks zemiakov očistíme , umyjeme , pokrájame na štvrťky , rozložíme na pekáč , osolíme , okoreníme a pokapeme olejom .

    Mäso pre skrachovaných vegetariánov - obrázok 1
  2. 2

    Mäso prešpikujeme 2-3 strúčikmi cesnaku , spevníme niťou , osolíme , okoreníme , natrieme sušeným cesnakom , podlejeme decom vody a pridáme k zemiakom .

    Mäso pre skrachovaných vegetariánov - obrázok 2
  3. 3

    Prikryté pečieme v rúre aspoň hodinu .

    Mäso pre skrachovaných vegetariánov - obrázok 3
  4. 4

    Otvoríme a výpek opatrne zlejeme .

    Mäso pre skrachovaných vegetariánov - obrázok 4
  5. 5

    Otvorené za občasného potieranie výpekom dopečieme .

    Mäso pre skrachovaných vegetariánov - obrázok 5
  6. 6

    Po krátkom ochladnutí cesnakom prevoňané mäso natenko nakrájame a podávame .

    Mäso pre skrachovaných vegetariánov - obrázok 6
  7. 7

    Ja som ho podával s opečenymi zemiakmi a kapustou s hubami . http://varecha.pravda.sk/recepty/kapusta-sv-vaclava-fotorecept/33149-recept.html No a , samozrejme , zapíjal som pivom (alebo dvomi?!?!)

    Mäso pre skrachovaných vegetariánov - obrázok 7

Diskusia k receptu

evusik
ešte, že nie som vegetarián.... môj muž bol cca mesiac v zahraničí, včera sa mi konečne vrátil domov a hádaj čo si rozkázal na večeru? nebudeš mi veriť ale krkovičku! takže sme mali včera niečo podobné :-)
ešte musím pochváliť tvoj pekáč :-) krásny zvonka aj zvnútra :-)
martamm
Stefanm, mäskom by som potešila manžela, ale mňa očaril ten nádherný pekáč. Môžeš prezradiť, kde sa dá kúpiť?
hralka
martamm,tým pekáčom ťa môžem očariť aj ja a ešte viac ťa očarím,ak ti poviem ,že veľmi lacno teraz v 4home,ja ho mám Bohužial za 5násobnú cenu.Vtedy bola taká cena,ale pečie sa v ňom rovnako.Mám ešte aj iných tvarov.Je to pôsobivé a stále vo všetkých pečiem.A uvedený recept budem čoskoro variť,je to lákavé.
kimlo
Krkovička patrí medzi najchutnejšiu zeleninu.
iva63
tak tento "zákusok" sa ti vydaril, už je v kk, môjmu manželovi sa bude určite veľmi páčiť-:) dakujem
bozulka
Ten pekáč je nádhený,ale aj to čo je v ňom nevyzerá zle...:-)
martamm
stefanm a ked Ta krasne poprosim, nemohol by si sa deti spytat? Moc by sa mi pacil k obedovej suprave cibuliak, ktoru mam, dakujeeeem :)
martamm
Stefanm, Hralka, nasla som na nete vebovu stranku 4home, ako mi Hralka radila, objednam si. Dakujeeeem za radu :)
sovka62
Najprv som v Googli hľadala adresu nebíčka, nenašla, ale v diskusii poradil aj mne. Pekáč perfektný, recept ešte lepší, zaraďujem do repertoáru, lebo také všetko v jednom plechu, to je moje najobľúbenejšie. Rovnako rada mám mäská, ktoré sa kúpu vo všelijakých dobrotách a takto naložené vydržia v chladničke niekoľko dní. To sú tie pravé recepty pre mňa, tak ďakujem.
izabella929
pekáč je nádherný..)také mäsko je mňamkovééé.-)robievam ho aj presne takto.-)))mňamkovina..
hralka
martamm - klikla som si na pekáč,majú ho,ale zabudla som napísať,že je neskutočne ťažký,takže ho už pre tú váhu nemôžem ani používať,lebo ho neudržím.Ináč sa v ňom pečie dobre.Je to keramika.
ebaka
čo dodať,všetko bolo povedané,treba len krkovičku upiecť:)))),manžel si pochutí,keď sa zo zahraničia vráti,dík za dobrý tip,pekný večer
zdezda
:-) hneď mi bolo jasné, že si tento recept ty pridal, jednoduchý, no krásne a úsmevne podaný
dajanca
veru súhlasím s @kimlo -m, že krkovička patrí medzi najchutnejšiu :-) zeleninu, ale je to aj najchutnejšie mäso, či už na pečenie, alebo na rezne a v jednom pekáči, keď požičia trošku svojej chuti aj zemiačikom... niet čo dodať... :-)
martamm
hralka, dakujem za upozornenie,a le napriek tomu si ho objednam, celkom ma ocaril :)))
sracz
Nádhera! Ako práca, tak aj rcp a naviac aj chuť! Bravčová krkovička, aj na Tvoj spôsob @stefanm a hovädzí môčing (labsár), ako v polievke, tak aj v guľáši, to je dvojica mojich najobľúbenejších zákuskov!
palokuchki
Uz podla uvodu som si myslela, ze si to ty. Paradny pekac, vyborne jedlo no a vynikajuce podanie receptu. 1*
rein
j ja som vegetarian,tiež milujem bravčovú zeleninku a nepohrdnem ani lesnou divočinou
boxik
Priznávam sa bez mučenia, že výraz skrachovaný vegetarián je na mňa ako ušítý.Za dvanásť rokov tejto úchylky sa mi úspešne podarilo vytvoriť si až chorobnú nechuť k mnohým vegetariánskym špecialitám, sója, našťastie nie k zelenine, pretože pre vášnivého záhradkára by to bola tragédia.Tento recept iba potvrdil moju správne nastúpenú cestu.
jozka2
stefam ty si tusim zozal vacsiu pchvalu na pekac ako na tu nadhernu krkovicku to ty take hrnce nemozes vytahovat a drazdit nas kucharky.Ako dlho treba byt dobry,ked chces mat taky hrniec,lebo moja dcerka /v 1.rocniku/ sa ma tyzden pred ukoncenim skol.roku opytala ako dlho sa treba slusne spravat ak chce niekto mat 1 z chovania ja jej hovorim no aspon polroka a ona no to uz nestihnem.
siminimie
ale dá :) mňa ani nehlo, práve naopak ..no nepochybujem, že pre mäsožravcov to musí byť chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia