Rezeň - Stanica Prešov

stefanm - fotkastefanm, 12. novembra 2012
Rezeň - Stanica Prešov
Foto: stefanm

Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho čaru podľahli aj moje chuťové orgány a tak vám Zobraziť celý popisVyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho čaru podľahli aj moje chuťové orgány a tak vám predkladám jeden z mojich nespočetných rezňov ktoré som vo svojej tridsaťročnej praxi kuchára - amatéra vyrobil.Trápi ma názor,že vyprážaný rezeň je nezdravý . Nezdravý je nezdravo(!) pripravený rezeň !!No a názov preto lebo v reštauráciach v centre nášho mesta na jedálnom lístku rezeň nenájdete . Ale na stanici vo výkladnom boxe sú!

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 strúčik
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    V úvode vás chcem upozorniť , že hudobnogastronomický klip je už pripravený a vzhľadom na to , že rezeň je moje obľúbené jedlo , pripravil som pre vás bonus v podobe druhého klipu v ktorom vám prinášam ukážku mojich rezňov z mojej knižnice a v závere aj prekvapenie !!! Vykostené kuracie mäso osolíme , podľa chuti okoreníme a namočené v oleji necháme aspoň hodinu postáť .

    Rezeň - Stanica Prešov - obrázok 1
  2. 2

    Obalíme ich v hladkej múke , vajíčku v ktorom sme rozšľahali rozotrený cesnak , tatarku a strúhaný syr a v zmiešanej strúhanke .

    Rezeň - Stanica Prešov - obrázok 2
  3. 3

    Namočíme ich do vychladnutej roztopenéj bravčovej masti , preložíme na plech s pečiacim papierom a v rúre ...

    Rezeň - Stanica Prešov - obrázok 3
  4. 4

    ... dochrumkava upečieme . Necháme vsiaknuť prebytočný tuk do papierovej utierky a podávame .

    Rezeň - Stanica Prešov - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som zvolil zemiakovú "skorokašu" , cviklový šalát s chrenovou šľahačkou a citrónové pivo .

    Rezeň - Stanica Prešov - obrázok 5
  6. 6

    Ak priložíte nos tesne k monitoru vášho PC určite ucítite tu neprekonateľnú vôňu ktorá vás musí naplniť blahom ! :)

    Rezeň - Stanica Prešov - obrázok 6

Diskusia k receptu

abdul
Citrónovým pivom zhanobiť rezeň ? No neviem.
radox1
to su mi novoty,ze tatarsku do vajicka na obalovanie.
vierutt
Parádne "šnicle"! Aj som prisunula nos k monitoru - a fakt - neskutočná vôňa!
stefanm
Tento klip je ladený do polohy ktorá by nás mala skľudniť a priviesť na mierumilovné a pokorné myšlienky . Prosím nehádajme sa či rezeň alebo cestoviny !!! Každému čo jeho je ! 



stefanm
Tu je sľubovaný bonus . Moje tri lásky v jednom klipe !!!
...toto milujem ...



rea1
ja mám asi pokazený počítač. aj nos som prilepila, poctivo, aj monitor olízala - a nyšt. ani vôňa ani chuť. došlo asi k chybe v spojení. :-(((
frezia68
S mierumilovnými a pokornými myšlienkami u mňa vyhráva rezeň :-))) a vieš,že už 2 dni máme tu otvorený Farmársky obchod?Zajtra idem na prieskum,lebo také poctivé jaternice,slanina,tlačenka,syrové delikatesy našich farmárov,med aj pastový......mám tak rada,ako ten rezeň :-))) aj s Luciou :-)
horalka66
nesklamal si ako vždy-vydarené video a rezníky sú jedna báseň :-)
medulienka122
rea1, asi nevieš dobre lízať:-)))))))) ja ho cítim voniam a už ma čaká na stole...na počesť môjho dedka som sa dnes prekonala a spravila som mu taký menší slávnostný obed, najbližšie ho pozvem ale FAKT na stanicu, na stojáka...Štefanm, super ako vždy!
marijanka712
krásne sa ti podaril vydarený postup velmi dobre pripravený a zdokumentovaný a ešte niečo ja som už vyskúšala majolku v rezňoch je to velmi dobrá kombinácie rezne boli krehké a velmi lahodné tak verím tomu , že tvoj rp je 1***** tak si ho podla teba urobím lebo už teraz mám celú obrazovku a klavesnicu oslintanú...
anina6
no asi na tom niečo bude, že chlapi vedia lepšie variť ako ich polovičky a hlavne čo sa týka mäskových pokrmov. a dobrých rp na rezne nikdy nie je dosť. ukladám
izabella929
veru, najchutnejší koláčik, chyťiť do ruky kus mäsa a kus chlebíka a môžme ísť aj v zime kosiť.-))))vydarili sa ti-))
paeva
včera som robila strapaté rezne podľa Remcule, bola som pochválená, ale priznám sa, trocha som podviedla a dala som tiež trocha masti, čo nie je v predpise
dajanca
Rezne vždy len vyprážam a vždy mi je z nich ťažko, no možno z týchto pečených by nebolo... poraď -aj ich pri pečení obraciaš? Máš tam tepelná úprava 60 min. tak asi hodinu sa pečú a na koľko stupňov? Ďakujem :-)
jarunka
Nasi vnuci maju velmi radi rezne. Ja som robila pre vnuka v sobotu kuracie rezne.
kuchticka
@stefanm , dokonale ako vzdy..... a co kebych ta pozvala aby tie tvoje rezne boli nase - neboj, maso kupim. Ach, taketo dobroty nam predkladas a vies ze si to zrovna nemozeme zahryznut, ty kujon :-))
evas13
Tie tvoje rezne vyzerajú úchvatne, robievam ich aj ja, ale treaz som mala klasické a nevedela som sa do jest, no však po polroku sa ani nečudujem.
martinwsm
..ja robievam kuracie rezne podla receptu z Texasu..vecer dam maso do cmaru zmiesaneho so solou,korenim,tabascom a pivom..a na druhy den obalim v hladkej muke a vo vajci so solou a korenim..a tiez par kvapiek tabasca..:-)ked su rezne vyprazene,tak do vypeku dam hladku muku a mlieko a vymiesam na kasu..a s tym sa rezen poleje..vyzera to nezdravo s tou omackou,ale je to original"from Texas"..:-)
jozka2
neviem preco macas do vychladnutej masti ja ich macam do horuej alebo horuceho oleja a su tiez velmi dobre pri peceni prikryjem alobalom aby nevyschli a druhu stranu peciem uz odkrytu a su super fasa.
garanco
Ešte ráno som si pozrela Tvoj recept a uložila ho do kk, no stále mi chodí po rozume, že by som si ho (ten rezeň) dala ...takže najbližšie ho urobím, nepôjdem na stanicu:-)) !
ivan14
Zdá se mi tam nějak moc tuků - odležet v oleji, tatarku do vajíčka, péci namočené v sádle...můj žlučník by mi asi zpíval píseň písní...No, v malém množství vyzkouším, musí to být moc mňam. Vzpomínejte na mě v dobrém. :-)
1x radost
strucik
Ja namiesto strúhaného syra používam bambino a je to výborné.