Foto: stefanm
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho čaru podľahli aj moje chuťové orgány a tak vám Zobraziť celý popisVyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho čaru podľahli aj moje chuťové orgány a tak vám predkladám jeden z mojich nespočetných rezňov ktoré som vo svojej tridsaťročnej praxi kuchára - amatéra vyrobil.Trápi ma názor,že vyprážaný rezeň je nezdravý . Nezdravý je nezdravo(!) pripravený rezeň !!No a názov preto lebo v reštauráciach v centre nášho mesta na jedálnom lístku rezeň nenájdete . Ale na stanici vo výkladnom boxe sú!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V úvode vás chcem upozorniť , že hudobnogastronomický klip je už pripravený a vzhľadom na to , že rezeň je moje obľúbené jedlo , pripravil som pre vás bonus v podobe druhého klipu v ktorom vám prinášam ukážku mojich rezňov z mojej knižnice a v závere aj prekvapenie !!! Vykostené kuracie mäso osolíme , podľa chuti okoreníme a namočené v oleji necháme aspoň hodinu postáť .
-
2
Obalíme ich v hladkej múke , vajíčku v ktorom sme rozšľahali rozotrený cesnak , tatarku a strúhaný syr a v zmiešanej strúhanke .
-
3
Namočíme ich do vychladnutej roztopenéj bravčovej masti , preložíme na plech s pečiacim papierom a v rúre ...
-
4
... dochrumkava upečieme . Necháme vsiaknuť prebytočný tuk do papierovej utierky a podávame .
-
5
Ako prílohu som zvolil zemiakovú "skorokašu" , cviklový šalát s chrenovou šľahačkou a citrónové pivo .
-
6
Ak priložíte nos tesne k monitoru vášho PC určite ucítite tu neprekonateľnú vôňu ktorá vás musí naplniť blahom ! :)
...toto milujem ...