Vysmážaný kaleráb a dietná saláma

gordonko - fotkagordonko, 10. novembra 2012
Vysmážaný kaleráb a dietná saláma
Foto: gordonko

Kedysi dávno nám mama robila obalovanú dietnú salámu , do uší sa mi Zobraziť celý popisKedysi dávno nám mama robila obalovanú dietnú salámu , do uší sa mi dostalo že sa robí podobne aj kareláb či cibula .... je to jednoduchý a pre mnohých čo majú hlbšie do vačku aj prijatelný recept ... tak pridávam .... ,, dozjedenia ,,

4 - 6
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
8 cm plátkú




Postup

  1. 1

    Kaleráb si očistíme od šupy , nakrájame na tenké kolieska asi tak 0,8 cm a dáme ho uvariť do osolenej vody tak do polomäkka - po uvarení vyberieme von a necháme odkvapať a vychladnúť. Pripravíme si trojobal ( hladkú múku + vajíčko vyšlahané v mlieku sol alebo vegetu - poprípade trochu dohustíme hladkou múkou + strúhanku na obalenie )

    Vysmážaný kaleráb a dietná saláma - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnutý kaleráb osolíme podla potreby a obalíme ho v hladkej múke , potom ho namočíme vo vajíčku s mliekom a nakoniec obalíme strúhankou. Podobne postupujeme aj pri obalování dietnej saláme či Gothaje, tam je iba jedinný rozdiel nesolíme a okraje si trochu narežeme nožom aby sa nám saláma neskrúcala.

    Vysmážaný kaleráb a dietná saláma - obrázok 2
  3. 3

    takto prichystané vysmážame na rozpálenom oleji

    Vysmážaný kaleráb a dietná saláma - obrázok 3
  4. 4

    Dnes som zvolil prílohu ako varené zemiaky v tlakovom hrnci ale aj zemiakové piré je mňanka. Tatarka nemôže ublížiť a posyp pažitkou ulahodí oku. DOBRÚ CHUŤ

    Vysmážaný kaleráb a dietná saláma - obrázok 4

Diskusia k receptu

beaatrix
tak toto jedlo milujem,robievala som ho obyčajne v sobotu,ked som prišla z práce,lebo je to rýchle.robievam takto aj zeler :-)))
lubjak
to su spomienky na vyprazany luncheon meat so zemiakovym pyre v zavodnej jedalni
gordonko
vydíš to som ešte neskúšal ,ale dnes už Luncheon-Meat takej kvality ako vtedy nezoženieš ......
mariaklara
Kamoška mi dala dva krásne kaleráby, ďakujem za inšpiráciu, urobím si pochúťku.
gordonko
ak chceš pochúťku z kalerábu skús : nastrúhať kaleráb podusiť ho trochu na masle - vodu si pustí sám - osoliť a trochu čierného korenia ....... používá sa to ako príloha ale zješ to aj samotné ...... daj vedieť ako Ti chutilo
rea1
u nás sa robieval - a teda aj ja robím - zeler vysmážaný v trojobale a kaleráb v cestíčku. k tomu zeleru ja osobne milujem ako prílohu zeler v remuláde a ako šalát - teplý zelerový šalát s cibuľou. vôbec mi nevadí, že to okrem mňa nikdy nikto nejedol, ja si to robím sama pre seba a tak mi to chutí. ale kým boli deti tak v puberte, ten kaleráb v cestíčku som nestíhala smažiť, ešte vrelý mi ho uchmátali spod rúk a hltali. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia