Tvarohové rezance fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 10. novembra 2012
Tvarohové rezance (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Milujem toto jedlo rýchle a strašne dobré:-

2
porcie
10 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 kus
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z múky vajca a vody urobíme cesto ktoré necháme pod miskou zvlhnúť

    Tvarohové rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme

    Tvarohové rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Porozkrájame na pásiky

    Tvarohové rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme na seba a narežeme na dlhšie pásiky

    Tvarohové rezance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nahadžeme do vriacej posolenej vody:)premiešame aby sa nezlepili

    Tvarohové rezance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Precedíme

    Tvarohové rezance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prepražíme maslo a nalejeme na rezance pridáme tvaroh:)

    Tvarohové rezance (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu su bez bazalky bazalka sa moc nehodí len:Dnemala som nič ine na ozdobu:D

    Tvarohové rezance (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

janikbj
oooo,milujem domáce rezance s tvarohom :-) krásne, si mi narobila chute, určite cez týžden urobím
1947
a ja milujem a neviem či si ho nejdem ešte teraz spraviť.
jozka2
preprazene maslo by malo byt spravne uprazene a aby sa kyselina maselna rozlozila a maslo bolo lahko stravitelne treba vystihnut ked pena odchadza na boky vtedy nadvihnut zo sporaka a pridat tak 1-2 PL studenej vody ak vam maslo zreaguje a zacne kypiet vtedy bolo spravne preprazene,voda sa vyparia masielko je chutnucke a rezance tiez.
levandula
rezance s tvarohom milujem, ale ze do prazeneho masla je treba pridat vodu? to som este nepocula, ale vyskusam urcite, clovek nikdy nevie, mozno budem varit uz iba tak
lubjak
milujeme ich,ja s manzelom na slano ,deti na sladko
modrykamen
No moje obľúbené jedlo, môžem jesť denne. Ale poliate opraženou slaninkou, alebo zohriatymi domácimi škvarkami. Na pláne sú zajtra. príďte ochutnať.
bojar
modrykamen - suhlasím s tebou. ja ich krájam na užšie cca 3 - 4 mm a tomu kdo ich má rád super doporučujem dietnú bombu - rezance kyslou poliať kyslou smotanou a to je potom "žrádlo"
miminka230
aj ja robím často, deti toto jedlo zbožňujú aj na sladko aj na slano, len sa chcem spýtať prečo nechať cesto pod miskou zvlhnúť...:) ďakujem
kajusiqq
Aby zvláčnelo:)....aby sa netrhalo ale pekne sa dalo rozvaľkať:)
marka
poznáš semotamky? Keď si narežeš pásy, tak nekrájaš rovno ale sem a tam, je to veľmi zaujímavé. Robila to moja mamka a ja to robievam svojím žrútom tiež. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia