Pórová polievka

tanulik - fotkatanulik, 12. novembra 2012

Rýchly a hlavne veľmi chutný recept

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
60 g
1 l
4-5 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájame nadrobno a pór na kolieska. V hrnci rozpustíme maslo a cibuľu s pórom na ňom dosklovita opražíme.

  2. 2

    Opraženú zeleninu posolíme a zalejeme teplým zeleninovým vývarom. Vložíme na kocky pokrájané zemiaky, prikryjeme a spolu na miernom ohni varíme do mäkka.

  3. 3

    Polievku rozmixujeme, prilejeme smotanu, podľa chuti okoreníme a ešte chvíľu povaríme. Ja pred podávaním polievky ešte na olivovom oleji popražím zvyšnú časť póru a posypem ňou polievku :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Pór nejedávam síce, ale vidím, že mnohým chutí a v reláciách o varení túto polievku často varia, tak si ju ukladám aj napriek tomu do KK, možno sa odvážim ju vyskúšať.
tanulik
Vyskúšaj, určite neoľutuješ. V polievke pór chutí úplne inak :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia