Foto: palokuchki
Inspiraciu na takuto zemlovku som videla na jednej kucharskej internetovej stranke. Ja som to robila zo starsieho chleba, ale mozu sa pouzit zemle Zobraziť celý popisInspiraciu na takuto zemlovku som videla na jednej kucharskej internetovej stranke. Ja som to robila zo starsieho chleba, ale mozu sa pouzit zemle alebo aj rozky.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do mlieka som dala nakrajanu cibulu, bobkovy list a klinceky. Mlieko som zvarila a odlozila zo sporaka. Takto treba nechat mlieko postat aspon 15 minut.
-
2
Druhu cibulu som nastruhala na tenke platky a poprazila som ju na masle.
-
3
K poprazenej cibuli som pridala roztlaceny cesnak a listky z citronoveho tymianu. Vsetko som to este chvilu, asi 3 minuty poprazila.
-
4
Ja som do plnky pouzila kombinaciu syrov, co som mala doma. Tvaroh, feta syr, haloumi a havarti. Mozu sa ale pouzit hociake syry. Je ale lepsie mat aspon dva, tri druhy syrov. V povodnom recepte bol cheddar, gruyere, parmezan a kozi syr.
-
5
Syry som postruhala na struhadle
-
6
a k syrom som potom primiesala oprazenu cibulu.
-
7
Prevarene odstate mlieko som precedila. V mlieku som rozslahala vajicka, pridala som praskovu horcicu, sol a korenie. Ak nemate praskovu horcicu namiesto nej tam mozete dat 1KL Dijon horcice.
-
8
Ja som pouzila takyto biely chlieb. Chlieb som si nakrajala na asi 1cm platky.
-
9
Do vymastenej misky na pecenie som naukladala vrstvu chleba a na chlieb som rozotrela polovicku syrovej plnky.
-
10
Na syrovu plnku som dala dalsiu vrstvu chleba
-
11
a na chlieb som rozotrela druhu polovicku plnky.
-
12
Na vrch som ulozila posledne platky chleba. Cela som to potom poliala s mliekovou zalievkou. Takto som to nechala stat 15 minut.
-
13
Po 15 minutach som dala zemlovku do rozohriatej rury a piekla som ju na 180C 35 minut.
-
14
Na zapecenu zemlovku som poukladala platky syra a este som ju posypala tekvicovymi semienkami.
-
15
Potom som ju dala este do rury na 10 minut zapiect. Iba tolko, aby sa rozpustil syr a semienka sa trochu opiekli.
-
16
No a tu je este obrazok ako vyzerala cerstvo nakrojena. Neviem ci som dala tomuto jedlu spravny nazov. Povodne sa to volalo Savoury Bread & Butter Pudding. Ak by ste mali lepsi napad, velmi rada nazov receptu prepisem.
a tiez havarti syr varecha.pravda.sk/recepty/havarti-fotorecept/27705-recept...
to len tak aby si videla ake su to syry.
pozerala som si tvoju výrobu syrov, to je niečo fantastické...si veľmi šikovná...tiež som nevedela, čo je halloumi a havarti...zaslúžiš si obdiv... tvoja žemlovka obsahuje domáce suroviny, tebou vyrobené tak je určite mňamkovskááá...dakujem za recepty-:)
"výborná,exscelentná žemlovka na slano "
veď si na Slovenskej stránke . Určite si zaslúži taký názov:-) vždy sa snažíš pridávať neopakujúce sa recepty:-) vďaka , určite spravím!! (tie krásne žĺtka,akoby farbené) KK
radi;-)