Falošný a rýchly guláš

lenkac - fotkalenkac, 11. novembra 2012
Falošný a rýchly guláš
Foto: lenkac

Naozaj rýchly recept, keď mi zostanú párky, tak vždy viem, čo s nimi :)

10-15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Je naozaj individuálne, aké párky použijete, ja som tento recept už pripravovala aj s obyčajných párkov, hydinových ... čo chladnička poskytne :)

  2. 2

    Množstvo surovín je na kuchárovi, ale je dôležité, aby chute boli vyvážené a aby to chutilo stravníkom :)

  3. 3

    Nakrájame si cibuľu s cesnakom na drobno. Môj názor, čím viac cibule, tým lepšia chuť.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji pražíme cibuľu s cesnakom. Keď je cibuľa ,,tak akurát,, pridáme nakrájané párky a pomaličky pražíme. Ja som v tomto kroku pridala aj paradajky, ale v originál mojom recepte sa nepridávajú. Mala som ich veľa v chladničke, tak som ich využila. Po osobnej skúsenosti, paradajky výrazne zmenia chuť tohto receptu!!!

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 4
  5. 5

    K cibuli a párkom pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku (treba dávať pozor na intenzitu ohňa, aby nám paprika nezhorkla).

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si zemiaky a nakrájame na malé kocky.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájané zemiaky pridáme k upraženej cibuli a párkom. Asi 5 minút všetky tieto suroviny na strednom ohni smažíme.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 7
  8. 8

    Zmes zalejeme vodou, ja zalievam tak akurát, aby zemiaky boli čiastočne ponorené. Voda sa vyparí, ale potom tam zostane taká hustá omáčka, ktorá obaľuje zemiaky a ktorej nie je veľa, ale je na tom najlepšia.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 8
  9. 9

    Varíme, kým zemiaky nezmäknú a treba kontrolovať, aby guláš nebol vodnatý. Musí to byť zmes zemiakov a párkov obalené v hustej omáčke.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Je to rýchle jedlo, preto robiavam, keď ma čas naháňa, ale používam tenké "klobásky", ako je aj prešovský kabanos, cigáro a pod.,aby pustili trochu šťavy, lebo párky ju nemajú, pridávam trošku viac vody, pre môjho muža, nemá ho rád hustý, niekedy si doň zvykne nahádzať trochu pečiva alebo chleba.
Tak toto má u nás vždy úspech- hoci z rôznymi obmenami äspišské párky namiesto "obyčajných", alebo domáca klobáska- tá tam nemá chybu. A skúste si tam pridať ešte huby a fazuľku z konzervy-jedno či bielu alebo hnedú a máte z toho fantastický fazuľový gulášik za 30 min. Určite neoľutujete.
A tiež pridávam trochu gulášovej zmesi (ale len od jednej slovenskej firmy zo Zvolena- volá sa "Gulášová zmes-pôvodná receptúra" a je v takom zlatavom obale- neviem či to sem môžem dať kvôli reklame- ale mne táto najviac vyhovuje.
Lenka, v texte spominate, ze tej hustej omacky nie je vela. Mozete si jej urobit kolko len chcete, ale problem je ten, ze sa musi dosiahnut pomalym varom...a tak by uz Vas gulas nebol *rychly*, ako ho deklarujete v nazve. Ked robim zemiakovy paprikas, alebo slepy gulas, tak u mna to nie je rychlovka, ako sa pise v drvivej vacsine rcp, ale trva to nejakych 45 minut. A je to niekedy tak huste, ze len dolievam a previeram a tak nam to v hrnci nejako nie a nie ubudnut. Ale ked som nutena k nejakej naozaj rychlej polievke, tak postupujem obdobne ako Vy. Chutna polievocka.
 chalupnikovi.com/recepty/?p=5396...





Pridaj komentár k receptu: