Foto: lenkac
Naozaj rýchly recept, keď mi zostanú párky, tak vždy viem, čo s nimi :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Je naozaj individuálne, aké párky použijete, ja som tento recept už pripravovala aj s obyčajných párkov, hydinových ... čo chladnička poskytne :)
- 2
Množstvo surovín je na kuchárovi, ale je dôležité, aby chute boli vyvážené a aby to chutilo stravníkom :)
- 3
Nakrájame si cibuľu s cesnakom na drobno. Môj názor, čím viac cibule, tým lepšia chuť.
- 4
Na oleji pražíme cibuľu s cesnakom. Keď je cibuľa ,,tak akurát,, pridáme nakrájané párky a pomaličky pražíme. Ja som v tomto kroku pridala aj paradajky, ale v originál mojom recepte sa nepridávajú. Mala som ich veľa v chladničke, tak som ich využila. Po osobnej skúsenosti, paradajky výrazne zmenia chuť tohto receptu!!!
- 5
K cibuli a párkom pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku (treba dávať pozor na intenzitu ohňa, aby nám paprika nezhorkla).
- 6
Pripravíme si zemiaky a nakrájame na malé kocky.
- 7
Nakrájané zemiaky pridáme k upraženej cibuli a párkom. Asi 5 minút všetky tieto suroviny na strednom ohni smažíme.
- 8
Zmes zalejeme vodou, ja zalievam tak akurát, aby zemiaky boli čiastočne ponorené. Voda sa vyparí, ale potom tam zostane taká hustá omáčka, ktorá obaľuje zemiaky a ktorej nie je veľa, ale je na tom najlepšia.
- 9
Varíme, kým zemiaky nezmäknú a treba kontrolovať, aby guláš nebol vodnatý. Musí to byť zmes zemiakov a párkov obalené v hustej omáčke.
- 10
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja miesto korenia som pridal, guľášové korenie, a trocha chilli.
chalupnikovi.com/recepty/?p=5396...