Falošný a rýchly guláš

lenkac - fotkalenkac, 11. novembra 2012
Falošný a rýchly guláš
Foto: lenkac

Naozaj rýchly recept, keď mi zostanú párky, tak vždy viem, čo s nimi :)

10-15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Je naozaj individuálne, aké párky použijete, ja som tento recept už pripravovala aj s obyčajných párkov, hydinových ... čo chladnička poskytne :)

  2. 2

    Množstvo surovín je na kuchárovi, ale je dôležité, aby chute boli vyvážené a aby to chutilo stravníkom :)

  3. 3

    Nakrájame si cibuľu s cesnakom na drobno. Môj názor, čím viac cibule, tým lepšia chuť.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji pražíme cibuľu s cesnakom. Keď je cibuľa ,,tak akurát,, pridáme nakrájané párky a pomaličky pražíme. Ja som v tomto kroku pridala aj paradajky, ale v originál mojom recepte sa nepridávajú. Mala som ich veľa v chladničke, tak som ich využila. Po osobnej skúsenosti, paradajky výrazne zmenia chuť tohto receptu!!!

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 4
  5. 5

    K cibuli a párkom pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku (treba dávať pozor na intenzitu ohňa, aby nám paprika nezhorkla).

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si zemiaky a nakrájame na malé kocky.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájané zemiaky pridáme k upraženej cibuli a párkom. Asi 5 minút všetky tieto suroviny na strednom ohni smažíme.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 7
  8. 8

    Zmes zalejeme vodou, ja zalievam tak akurát, aby zemiaky boli čiastočne ponorené. Voda sa vyparí, ale potom tam zostane taká hustá omáčka, ktorá obaľuje zemiaky a ktorej nie je veľa, ale je na tom najlepšia.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 8
  9. 9

    Varíme, kým zemiaky nezmäknú a treba kontrolovať, aby guláš nebol vodnatý. Musí to byť zmes zemiakov a párkov obalené v hustej omáčke.

    Falošný a rýchly guláš - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do kategórií:
Obed, Večera, Lacné jedlá, Rýchla príprava (do 30 min.), Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
toto tiez robievam, ale namiesto parkov davam tofu.
robievam a volame to slepy gulas,,,,lebo tento gulas maso nevidel :-)