Foto: alicina
Jednoduché a úžasné!
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, vydlabeme vnútro a aj so šupkou nakrájame na malé kúsky. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň kúsky tekvice a celé strúčiky neošúpaného cesnaku (pečie sa v šupke!!!). Jemne pokvapkáme olivovým olejom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme asi tak 15 min. do zmäknutia. Sem tam premiešame, aby nám zvrchu tekvička neprihorela.
-
2
Kým sa tekvica s cenakom pečú, uvaríme cestoviny al dente. Umyjeme stonkový zeler a asi 2 nožičky nakrájame na drobno spolu s chilli papričkou. Na panvicu alebo do hrnca dáme trochu olivového oleja a zeler s chilli chvíľku opekáme. Osolíme a zalejeme smotanou na varenie. Necháme mierne vrieť.
-
3
Upečený cesnak ošúpeme a pridáme spolu s časťou tekvice do smotanovej omáčky. Pár kúskov si necháme na podávanie. Varením ešte asi tak 5 min. zredukujeme hustotu omáčky. Na záver rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a asi 2-3 lyžičami bieleho balzamica.(množstvo závisí od toho, aká je tekvica sladká.) Cestoviny premiešame s hotovou omáčkou, aby sa chute pekne spojili.
-
4
Podávame s kúskami pečenej tekvice, parmazánom a pár kvapkami tekvicového oleja.
Diskusia k receptu