Štefanoff s fazuľou

stefanm - fotkastefanm, 13. novembra 2012
Štefanoff s fazuľou
Foto: stefanm

Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule k orestovanemu mäsu vzniká zmes lahodných chutí a vôni ktorá ohúri vaše vnímanie a nezabudnuteľne sa zapíše v spleti mozgových kanálikov a do povedomia vašej mysle tak , že po tomto jedle budete túžiť a nahlas vzdychať , volajúc jeho názov , dlhé roky , ak nie naveky . :)

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
 (menší)
1 PL
1 PL
1 PL domáci ostrejší
1 PL
  (alebo voda)
1 konzerva

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pretože sa jedná o veľmi jednoduchý postup budem , ako vždy , stručný a nebudem sa kvetnato rozpisovať ako priateľ @sracz ! Na rezance nakrájane ... (priateľ @sracz by napísal : ... a mäsko , najlepšie čerstvé , práve kúpené v mäsiarni na rohu ulice kde rad nakupoval aj môj tatuš , blahej pamäti , nakrájame na úhľdné hranoly o rozmere 4,5mm x 4,5mm x 5,0mm!) ... mäso , pór , solamyl a lyžičku soli ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 1
  2. 2

    ... premiešame , ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 2
  3. 3

    ... orestujeme na rozpálenej masti , ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 3
  4. 4

    ... podlejeme vývarom a vínom (nemusí byť!) a ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 4
  5. 5

    ... za občasného podlievania , dusíme .

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 5
  6. 6

    K mäkkému mäsu pridáme lyžicu horčice , konzervu opláchnutej fazule , ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 6
  7. 7

    ... kečup , kyslú smotanu a ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 7
  8. 8

    ... podľa vlastného uváženia dochtíme . Krátko povaríma a podávame .

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 8
  9. 9

    Pred konzumáciou tohto jedla odporúčam pripraviť si chuťové kanáliky štamprlikom pepermint pálenky ktorá vytvorí priestor pre prijatie tejto božskej chuti .

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 9
  10. 10

    Práve ste sa stali svedkami vzniku jelda ktoré určite obohatí jedálničky v mnohých domácnostiach ak už nie vo svete tak určite aspoň v Európe a ak ani tam nie tak aspoň na Slovensku a ak ani tam nie tak v Prešove . Ale keď ani tam nie , tak u nás doma určite ! :)

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 10
  11. 11

    Podával som ho s hráškovou ryžou a zapíjal pivom . Alebo dvomi ?!?!

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
...no ty si akysi,neviem ako to povedat....dvozmyselny chlap ...ja sa na tvojich receptikoch stale uzasne pobavim,a vsetky ich mas super spracovane ... och a ten pepermintovy liker ....sladke casy nasej mladi ...pivko a v nom pepermintovy liker :-)))))) ....ale naj je aj tak tato fraza: že po tomto jedle budete túžiť a nahlas vzdychať , volajúc jeho názov , dlhé roky , ak nie naveky . :))))))))))))))))))
Ty si hviezda z hviezd a znas ty co ...nelen u Presove se budze varic ale i v Australii budze na obed :-)
K lahodnej chuti tohto jedla sa hodí lahodná vôňa kvetu a lahodné tóny ľudovéj hudby .



no fúúúúha,,,,si ho krásne pokrstil ten recept.-))) sa mi to páči a tento spôsob poznám, ale vraj chlopi vedia lepšie dochuťiť, ako ženy, takže nepochybujem o tom, že je to paráádne jedlo v tvojom prevedení.-)))