Foto: stefanm
Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule k orestovanemu mäsu vzniká zmes lahodných chutí a vôni ktorá Zobraziť celý popisJedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule k orestovanemu mäsu vzniká zmes lahodných chutí a vôni ktorá ohúri vaše vnímanie a nezabudnuteľne sa zapíše v spleti mozgových kanálikov a do povedomia vašej mysle tak , že po tomto jedle budete túžiť a nahlas vzdychať , volajúc jeho názov , dlhé roky , ak nie naveky . :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pretože sa jedná o veľmi jednoduchý postup budem , ako vždy , stručný a nebudem sa kvetnato rozpisovať ako priateľ @sracz ! Na rezance nakrájane ... (priateľ @sracz by napísal : ... a mäsko , najlepšie čerstvé , práve kúpené v mäsiarni na rohu ulice kde rad nakupoval aj môj tatuš , blahej pamäti , nakrájame na úhľdné hranoly o rozmere 4,5mm x 4,5mm x 5,0mm!) ... mäso , pór , solamyl a lyžičku soli ...
-
2
... premiešame , ...
-
3
... orestujeme na rozpálenej masti , ...
-
4
... podlejeme vývarom a vínom (nemusí byť!) a ...
-
5
... za občasného podlievania , dusíme .
-
6
K mäkkému mäsu pridáme lyžicu horčice , konzervu opláchnutej fazule , ...
-
7
... kečup , kyslú smotanu a ...
-
8
... podľa vlastného uváženia dochtíme . Krátko povaríma a podávame .
-
9
Pred konzumáciou tohto jedla odporúčam pripraviť si chuťové kanáliky štamprlikom pepermint pálenky ktorá vytvorí priestor pre prijatie tejto božskej chuti .
-
10
Práve ste sa stali svedkami vzniku jelda ktoré určite obohatí jedálničky v mnohých domácnostiach ak už nie vo svete tak určite aspoň v Európe a ak ani tam nie tak aspoň na Slovensku a ak ani tam nie tak v Prešove . Ale keď ani tam nie , tak u nás doma určite ! :)
-
11
Podával som ho s hráškovou ryžou a zapíjal pivom . Alebo dvomi ?!?!
Ty si hviezda z hviezd a znas ty co ...nelen u Presove se budze varic ale i v Australii budze na obed :-)