Tuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra aj ked velmi zvlastna. Ak ma niekto Zobraziť celý popisTuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra aj ked velmi zvlastna. Ak ma niekto chut na cosi trosku exoticke, tu je ten pravy recept!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozkrojte kazdu articoku na 4 casti. Nakrajajte baklazany na kocky. Osupte a roztlacte cesnak.
- 2
Nalejte bujon do hrnca. Pridajte articoky, baklazan, cesnaka a vanilku. Osolte, okorente. Privedte do varu a nechajte varit 20 minut na miernom ohni.
- 3
Odoberte polovicu articok a baklazanov. Rozmixujte ich s trochou bujonu a znovu vlejte do hrnca. Pridajte kokosove mlieko a zohrievajte 2 minuty. Opecte krevety na panvici na miernom ohni. Osolte, okorente a flambujte s pastisom.
- 4
Nalejte polievku do tanierov, pridajte krevety. Posypte petrzlenovou vnatou a polejte citronovou stavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu