Polievka z artičok a baklžanov

karuna - fotkakaruna, 9. novembra 2012

Tuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra aj ked velmi zvlastna. Ak ma niekto Zobraziť celý popisTuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra aj ked velmi zvlastna. Ak ma niekto chut na cosi trosku exoticke, tu je ten pravy recept!

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
2 ks
8 ks
2 ks
2 vetvicky
1 ks
1 ks
1,25 l
4 PL
2 PL
25 g




Postup

  1. 1

    Rozkrojte kazdu articoku na 4 casti. Nakrajajte baklazany na kocky. Osupte a roztlacte cesnak.

  2. 2

    Nalejte bujon do hrnca. Pridajte articoky, baklazan, cesnaka a vanilku. Osolte, okorente. Privedte do varu a nechajte varit 20 minut na miernom ohni.

  3. 3

    Odoberte polovicu articok a baklazanov. Rozmixujte ich s trochou bujonu a znovu vlejte do hrnca. Pridajte kokosove mlieko a zohrievajte 2 minuty. Opecte krevety na panvici na miernom ohni. Osolte, okorente a flambujte s pastisom.

  4. 4

    Nalejte polievku do tanierov, pridajte krevety. Posypte petrzlenovou vnatou a polejte citronovou stavou.

Diskusia k receptu