Lasagne

monchi - bez fotkymonchi, 10. novembra 2012

výborné...

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
3-4 PL
0,5 l




Postup

  1. 1

    Mleté mäso,popučený cesnak,čerstvé šampiňo´ny,cibulˇu,orestujeme na troške oleja.Pridáme solˇ,čierne mleté korenie,oregano,paradajkové pyré,dusíme a podlievame troškou vody.Musí bytˇ štˇava.

  2. 2

    Potom si urobíme bešamel.Maslo,trošku oleja rozpustitˇ a pridatˇ hladkú múku 3-4 lyžice a urobitˇ bledú zápražku.Zalievatˇ 0,5 l mlieka.Urobitˇ redší puding a troška osolíme.Zapekaciu misu vymastíme olejom a na dno poukladáme surové plátky lasagní.Na ne datˇmäso aj so štˇavou a na to bešamel.Na bešamel trochu postrúhaného syra.

  3. 3

    Toto sa opakuje,ale na samom vrchu musia bytˇ plátky lasagní.Potom bešamel a syr.Všetko prikryjeme alobalom a dame zapiect na 40 minút.Ku koncu sa môže alobal odokrytˇ,aby sa syr zapiekol a troška zhnedol

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia