výborné...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mleté mäso,popučený cesnak,čerstvé šampiňo´ny,cibulˇu,orestujeme na troške oleja.Pridáme solˇ,čierne mleté korenie,oregano,paradajkové pyré,dusíme a podlievame troškou vody.Musí bytˇ štˇava.
- 2
Potom si urobíme bešamel.Maslo,trošku oleja rozpustitˇ a pridatˇ hladkú múku 3-4 lyžice a urobitˇ bledú zápražku.Zalievatˇ 0,5 l mlieka.Urobitˇ redší puding a troška osolíme.Zapekaciu misu vymastíme olejom a na dno poukladáme surové plátky lasagní.Na ne datˇmäso aj so štˇavou a na to bešamel.Na bešamel trochu postrúhaného syra.
- 3
Toto sa opakuje,ale na samom vrchu musia bytˇ plátky lasagní.Potom bešamel a syr.Všetko prikryjeme alobalom a dame zapiect na 40 minút.Ku koncu sa môže alobal odokrytˇ,aby sa syr zapiekol a troška zhnedol
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu