Foto: jewa
4-5
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks celé |
|
2 ks |
|
6 ks strúčikov |
|
6 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
3 ks |
|
6 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
6 ks |
|
1 lyžička |
|
150 g |
|
1 |
|
|
Postup
-
1
Kurča rozdelíme na menšie porcie, osolíme a na rozpustenom masle opečieme. Opečené porcie odložíme bokom a vo výpeku opečieme nakrájanú cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak.
- 2
Keď je cibuľka opečená, pridáme nakrájané paradajky. Po piatich minútach vmiešame jogurt a rozporcované kura vložíme späť do hrnca. Všetko podlejeme šálkou vody a pridáme koreniny. Zakryjeme pokrývkou a a dusíme kým nie je kura takmer mäkké.
- 3
Nakoniec do hrnca ku kuraťu pridáme zemiaky a všetko spolu dusíme kým nie sú zemiaky mäkké a kým sa kura neoddeľuje pekne od kosti. Dolejeme ešte trochou vody ak je treba a dosolíme podľa potreby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu