Perkelt zo sumca
Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 11. novembra 2012
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 11. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť.
- 2
Počas toho na oleji speníme nakrájanú cibuľu, do ktorej pridáme nakrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme nakrájané paradajky a sumca. Všetko spolu na prudkom ohni restujeme asi 5 minút a potom pridáme cesnak, feferónky a mletú červenú papriku. Jemne podlejeme vodou alebo vývarom a necháme chvíľu zredukovať.
- 3
Zelenina a cibuľa urobia perkelt dostatočne hustým aj bez pridávania múky či iných zahusťovadiel. Perkelt podávame s tvarohovými rezancami alebo fliačkami s opraženou slaninkou a kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ty urcite aj svieckovu robis z kyslej smotany.
Ak máš náhodou cestu do Maďarska, tak tam dostať fileta zo sumca skoro v každom supermarkete.
.
No a čo sa týka receptu, možno by sa dala aj iná ryba použiť, len či by bol výsledok rovnaký. A k tej smotane: ja zvyknem dávať obe ( večer si ich zmiešam, nechám vonku, nie v chladničke a na druhý deň ich použijem do varenia.