Hubový guláš
Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália Košiciach, 11. novembra 2012
šéfkuchár hotela Dália Košiciach, 11. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame na väčšie kúsky, ktoré opražíme na cibuli, osolíme, pridáme rascu, čierne korenie, cesnak, čerstvú nakrájanú papriku, paradajky a všetko spolu podusíme.
- 2
Potom poprášime mletou paprikou a mierne podlejeme vodou alebo vývarom. Dusíme asi 10 – 15 minút.
- 3
Zahustíme múkou a dochutíme majoránom a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Guláš sa môže pripraviť aj z jedného druhu húb. Podávame s knedľou alebo haluškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu