Hubový guláš

Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália Košiciach, 11. novembra 2012
Hubový guláš
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 ml
10 g
20 g
2 g
medzi prsty




Postup

  1. 1

    Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame na väčšie kúsky, ktoré opražíme na cibuli, osolíme, pridáme rascu, čierne korenie, cesnak, čerstvú nakrájanú papriku, paradajky a všetko spolu podusíme.

  2. 2

    Potom poprášime mletou paprikou a mierne podlejeme vodou alebo vývarom. Dusíme asi 10 – 15 minút.

  3. 3

    Zahustíme múkou a dochutíme majoránom a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Guláš sa môže pripraviť aj z jedného druhu húb. Podávame s knedľou alebo haluškami.

Diskusia k receptu

vilie
Ešte v piatok ho manželka uvarila. Mali sme len hlivu, ale bol výborný.
jozka2
chce sa mi mplakat ked vidim tvoj nadherny gulas z hub.N.J. a cele vychodne pobrezie zachytili 2 burky a spln mesiaca,svetlo vypadlo na cele 4 dni a moje nadherne namrazene huby sli do kosa.
hltavec
Tento recept mne ako vášnivému hubárovi veľmi pasuje. Teším sa na leto, keď si takýto guláš pripravím s dubákmi a kuriatkami. Odporúčam však aj rýdzikovú obmenu takejto polievky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia