Grahamové špagety sú zdravšie, vhodné pre diabetikov a majú aj svoju nejakú chuť, ktorá ovšem nie je prerážajúca, silná. Tieto špagety sú pre dobré Zobraziť celý popisGrahamové špagety sú zdravšie, vhodné pre diabetikov a majú aj svoju nejakú chuť, ktorá ovšem nie je prerážajúca, silná. Tieto špagety sú pre dobré nasýtenie, zraku lahodiace, príjemné na chuť. Kľudne ich môžete servírovať aj na nedeľné či inak sviatočné stoly.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 porcia cca 100 g |
|
1 /125ml ks |
|
1 ks alebo iný |
|
40 g |
|
kúsok |
|
cca 40 g |
|
kúsok |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
1 1/2 KL |
|
|
Postup
-
1
Špagety uvaríme a scedíme.
- 2
Pokrájanú slaninu dáme vyškvariť, poprášime ju čiernym korením, pridáme na tenké kolieska nakrájanú bielu časť póru a chvíľu oprážame.
- 3
K tejto zmesi pridáme očistený, na tenké plátky nakrájaný cesnak, opäť chvíľu tepelne upravujeme a nakoniec na drobné kúsky nasekanú kapustu.
- 4
Keď zelenina mierne zvädne, nalejeme na ňu jogurt, pridáme na malé kúsky rozkrájaný tavený syr a nastrúhanú Borinku. Necháme rozpustiť a dobre rozmiešame na krém.
- 5
Nakoniec pridáme nakrájanú zelenú v§ňať póru, kôpor a trochu osolíme. Nalejeme na pripravené špagety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@nonna neprestávaj s kreativitou... kiežby som už aj ja tak poznala chute a koreniny, aby som vedela ako na to. :) Ale možno to časom príde.