Maďarská plnená kapusta s údeninou
šéfkuchár hotela Dália Košiciach, 11. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak. Paradajkový pretlak, umytú a osušenú ryžu, bravčovú masť, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame.
- 2
Takto pripravenú zmes plníme do kapustových listov, ktoré sme predtým obvarili v osolenej vode. Naplnené listy povkladáme do hrnca, zalejeme vodou a osolíme. Pridáme ešte bravčovú masť a paradajkový pretlak. Nakoniec to posypeme najemno nakrájanou kyslou kapustou a opraženou nakrájanou klobásou alebo prerastenou slaninou.
- 3
Celé to spolu varíme približne 45 minút pod pokrievkou. Uvarenú kapustu podávame s kyslou kapustou a opraženou slaninou, ktoré sa dusili v hrnci. Prizdobíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom alebo pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu