Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom
Foto: lenkac
Výborný receptík, aj keď tam nie je hovädzie mäso. Časovo a cenovo vždy u mňa zvíťazí :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme na troške oleja. Keď je cibuľa tak ,,akurát,, pridáme cukor a karamelizujeme.
- 2
Nakrájame si kuracie prsia, nasolíme a okoreníme.
- 3
Mäso pridáme na skaramelizovanú cibuľu a z každej strany opečieme.
- 4
Ďalším krokom je zelenina. Nakrájame na kocky a pridáme k mäsu a tiež trošku opražíme, až pustí chutnú šťavičku.
- 5
Zmes zalejeme vodou. Pridáme čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list a soľ podľa potreby. Varíme, kým mäso nezmäkne.
- 6
Keď je mäso mäkké, pridáme ocot a trošku citrónovej šťavy.
- 7
Odstavíme zmes. Mäso vyberieme a odložíme na tanier. Celé korenia a bobkový list vyberieme a zvyšok rozmixujeme.
- 8
Pridáme smotanu na zjemnenie. Podľa potreby ešte dochutíme (cukor, ocot, soľ...)
- 9
Do zmesi pridáme odložené mäso a dáme na 10 min ešte prevariť. Príloha: knedľa, varené zemiaky, brusinky ...
- 10
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu