Cestovinové rizoto s skaramelizovanou cibuľou a plesňovým syrom
Foto: zenfira
Originál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich najobľúbenejších cestovinových receptov. Takže s menšími zmenami, Zobraziť celý popisOriginál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich najobľúbenejších cestovinových receptov. Takže s menšími zmenami, tak, ako ho robím doma ja, som sa rozhodla ho sem pridať a podeliť sa o túto dobrotu s Vami ;-)
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na tenké polkoliečka. Na panvici si rozohrejeme olivový olej s maslom, pridáme cibuľu a opekáme na nižšej teplote minimálne 20 minút, až nám skaramelizuje a chytí zlatú farbu. Občas miešame, aby sa nám nepripálila.
- 2
Špenánové listy si nakrájame na prúžky a veľmi rýchlo ich osmahneme na panvici (max 2 minutky). Plesňový syr nadrobíme alebo nakrájame na drobno a v servírovacej mise ho zmiešame so skaramelizovanou cibuľou. Pridáme sladkú smotanu a opäť premiešame.
- 3
Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale a uvarené ich pridáme k syrovo-cibuľovej zmesy. Pridáme aj pripravený špenát a dôkladne premiešame. Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym mletým korením a hneď podávame. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zinnajdha: risone su drobne cestoviny na pohľad podobné tvarom ryžy - je to taká cestovinová "ryža"