Zaprávaná polievka z teľacej hrude podľa mňa

frezia68 - fotkafrezia68, 9. novembra 2012
Zaprávaná polievka z teľacej hrude podľa mňa
Foto: frezia68

Včera som vošla do obchodu s mäsom a neverila som vlastným očiam.V ponuke mali teľacinu a jahňacinu.Váhala som s kúpou kvôli neprimeraným cenám pre Zobraziť celý popisVčera som vošla do obchodu s mäsom a neverila som vlastným očiam.V ponuke mali teľacinu a jahňacinu.Váhala som s kúpou kvôli neprimeraným cenám pre peňaženky dôchodcov,ale zvíťazila zasa spomienka na mladé časy,keď teľacia hruď nebola luxusom( veď sú to samé kosti,nie? )Presviedčali ma,že sú to naše teliatka,tak z časti hrude je táto polievka.

3-4
porcie
20 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4-5 cm
1
 čerstvá posekaná
4-5
trocha nastrúhaný
1 strúčik
1 malá
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Táto polievka je pre štrajkujúce žalúdky. Žiadne opekanie zeleniny,smaženie a aj cibuľu vyberám.Ale je výdatná a chutná a podobné sme mali v detstve na tanieri.Takže : teľaciu hruď som dala do hrnca so studenou vodou a varila veľmi mierne asi 2 hod.Pridala som zároveň nové korenie,soľ a kúsok dobre umytej citrónovej kôry,ktorá pridá polievke výbornú chuť.

  2. 2

    Potom som mäkké mäso vybrala,polievku precedila a pridala do nej nakrájanú koreňovú zeleninu a ďalej varila asi 1O min.,potom som pridala prepláchnutú ryžu a ešte pred rozvarením ryže ( ! :-) )som pridala odkostenú hruď ,nakrájanú na malé kocky.

  3. 3

    V hrnčeku som jedno žĺtko rozmiešala so smotanou,pridala do polievky a vypla zdroj tepla,lebo už nesmie vrieť,aby sa žĺtko nezrazilo.Pridala som trocha citrónovej šťavy,trocha postrúhaného muškátového orieška a petržlenovú vňať. Šťavu len trocha na ochutenie,neudávam množstvá,lebo každá gazdinka si aj zeleninu a ostatné pridá podľa počtu stolovníkov.A celkom na záver trocha masla na zjemnenie chuti a verte,že táto polievka je výborná,ale aj sýta.A pri tom aj ľahká,nezaťaží žalúdok.Robievam ju aj z kuracích pŕs a ak vyskúšate,tak prajem DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

sracz
Dituš_ko, dzifče našo, Tvoja poľivečka vipatra bars fajňe a pachňe až tu!!! Paráda!!! Calkom isto viprobujem aj ja! Domašňe je domašňe, nič še ňeda robic! Ta ňe?
palokuchki
Teda takto som este polievku nerobila. Je tam zaujimava ta citronova kora, ryza aj zltok. Urcite ju vyskusam. Uz si aj idem vybrat maso z mraznicky. V surovinach ti chyba ryza.
palokuchki
@frezia68 , dneska som varila tuto polievku. Bola som zvedava ako to bude chutit s tou citronovou korou. Bolo to naozaj dobre, vsetkym polievka chutila.
frezia68
Ďakujem,máme ju radi a tak sme navyknuté od detstva,že bez tej príchute mi niečo v nej chýba :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia