Foto: frezia68
Včera som vošla do obchodu s mäsom a neverila som vlastným očiam.V ponuke mali teľacinu a jahňacinu.Váhala som s kúpou kvôli neprimeraným cenám pre Zobraziť celý popisVčera som vošla do obchodu s mäsom a neverila som vlastným očiam.V ponuke mali teľacinu a jahňacinu.Váhala som s kúpou kvôli neprimeraným cenám pre peňaženky dôchodcov,ale zvíťazila zasa spomienka na mladé časy,keď teľacia hruď nebola luxusom( veď sú to samé kosti,nie? )Presviedčali ma,že sú to naše teliatka,tak z časti hrude je táto polievka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Táto polievka je pre štrajkujúce žalúdky. Žiadne opekanie zeleniny,smaženie a aj cibuľu vyberám.Ale je výdatná a chutná a podobné sme mali v detstve na tanieri.Takže : teľaciu hruď som dala do hrnca so studenou vodou a varila veľmi mierne asi 2 hod.Pridala som zároveň nové korenie,soľ a kúsok dobre umytej citrónovej kôry,ktorá pridá polievke výbornú chuť.
- 2
Potom som mäkké mäso vybrala,polievku precedila a pridala do nej nakrájanú koreňovú zeleninu a ďalej varila asi 1O min.,potom som pridala prepláchnutú ryžu a ešte pred rozvarením ryže ( ! :-) )som pridala odkostenú hruď ,nakrájanú na malé kocky.
- 3
V hrnčeku som jedno žĺtko rozmiešala so smotanou,pridala do polievky a vypla zdroj tepla,lebo už nesmie vrieť,aby sa žĺtko nezrazilo.Pridala som trocha citrónovej šťavy,trocha postrúhaného muškátového orieška a petržlenovú vňať. Šťavu len trocha na ochutenie,neudávam množstvá,lebo každá gazdinka si aj zeleninu a ostatné pridá podľa počtu stolovníkov.A celkom na záver trocha masla na zjemnenie chuti a verte,že táto polievka je výborná,ale aj sýta.A pri tom aj ľahká,nezaťaží žalúdok.Robievam ju aj z kuracích pŕs a ak vyskúšate,tak prajem DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu