Foto: ferno
Suroviny
150 ml |
|
2 |
|
350 g |
|
1 nakrájaná |
|
2 strúčiky roztlačený |
|
400 g |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
175 g |
|
60 g |
|
1 červená, zelená alebo žltá |
|
115 g alebo iny syr |
|
|
|
|
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
okruhlu formu potrieme olejom,pokryjeme papierom na pečenie a zas potrieme olejom.baklažany pokrajame na platky a na troche oleja ich opečieme z oboch stran. v hrnci za staleho miešania opečieme maso s cibulou a cesnakom do hneda.pridame paradajkovy pretlak,paradajky,worcester,bylinky,sol a korenie a dusime na slabom ohni 10min.vmiešame olivy a papriku a dusime dalších 10 min.
- 2
do hrnca dame zovriet vodu.vložíme špageti s 1 lyžicou olivoveho oleja a varíme domakka. scedime,pridame do misy a vmiešame masovu zmes a syr.
- 3
dno a boky formy vyložíme platkami baklažanu.na ne uložíme cestoviny a zakryjeme zbytkom baklažanu. pečieme 40 min v rure pri 200C
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Worcester tam nedavaju ale ich sladke vino Marsala a este davaju pokrajanu klobasu :-)
www.foodnetwork.com/recipes/everyday-italian/eggplant-timba...
varecha.pravda.sk/recepty/pasta-ncaciata-alebo-baklazanov...