Rýchle plnené kuracie prsia
Jednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa...
Cícerové guľky
Cícerové guľky sú veľmi chutné a zdravé jedlo, ktoré odporúčame podávať so zemiakovou kašou.
Bešamelové krokety s masem a sýrem
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem...
Mrkvová fašírka
Ak aj vy rozmýšľate, čo dobré a zdravé by ste si urobili na jedenie, skúste...
Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne
Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.
Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kýtu (stehno) vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Maso prošpikujeme, osolíme, posypeme tymiánem...
Losos podľa Zory Czoborovej
Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....
Cigánska s domácimi žemľami
Ak máte radi grilovanú krkovičku, určite oceníte tento recept na cigánsku. Zvlášť, ak si...
Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...
Tekvicové placky
Tekvica je univerzálna surovina, používaná na množstvo rôznych druhov jedál. Jedným z nich sú placky....
Vcelku pečená bravčová krkovička
Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.
Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú...
Vestfálska dusenina
V priebehu rokov sa táto výdatná polievka varila na mnoho rôznych spôsobov. Polievka mi neprišla na...
Retro kurací stroganov
Na rozpustenej masti opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso a...
Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami
Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám....
Lokše s makom a lekvárom
Príprava lokší je naozaj jednoduchá. Sú vynikajúce ako príloha, potreté maslom či masťou, alebo...
Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak
Tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky.
Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, ...
Morčacie prsia so sušenými paradajkami
Morčacie prsia prešpikujeme sušenými paradajkami, ochutíme soľou, čiernym korením a dáme piecť asi na 40 minút.
Odľahčený majonézový šalát
Tento šalát začala kedysi dávno pripravovať ešte moja mamina. Ja som si ho postupne jemne upravila podľa svojej chuti...
Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...
Makové opekance na vianočný stôl
Bez opekancov by sa mi Vianoce ani nerátali. U nás patria na sviatočný stôl ako oblátky...
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.
Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....
Cestoviny so špenátom a orechami podľa Tomáša Kucuka
Určite poznáte cestoviny na rôzne spôsoby. Tomáš Kucuk, Mister Slovenskej republiky 2019 ich robí takto....