Bravčové karé
Bravčové karé

Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom

marek135 - fotkamarek135, 8. novembra 2020
Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom
Foto: marek135

Keďže sme doma nemali broskyňový kompót, prišiel znovu čas na improvizáciu :) výsledok posúďte sami

6
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
7 dcl
6 plátkov
6 plátkov
1 ks väčšia
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé nakrájame na 6 plátkov, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Na panvici rozpálime bravčovú masť a plátky mäsa opečieme z obidvoch strán. Následne ich uložíme na plech. Na vrch mäsa dáme hrušky, plátok šunky a plátok syra. Podlejeme troškou vody a dáme zapiecť do rúry.

  2. 2

    Vo výpeku opražíme na prúžky nakrájanú cibuľu do hneda. Cibuľu následne vyberieme a výpek zasypeme hladkou múkou, ktorú chvíľu pražíme a tak zalejeme šťavou z kompótu zmiešanou so studenou vodou. Zápražku miešame do zhustnutia, pridáme do nej nadrobno nakrájané zvyšné hrušky, dve lyžice brusníc a opraženú cibuľu. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Nakoniec do nej pridáme opražené škvarky slaniny, necháme chvíľu prejsť varom a omáčku odstavíme.

  3. 3

    Zapekané karé podávame poliate omáčkou. Ako prílohu som zvolil kôpku ryže a hranolky. Prajem dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Zapekané

Diskusia k receptu