Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom
Foto: marek135
Keďže sme doma nemali broskyňový kompót, prišiel znovu čas na improvizáciu :) výsledok posúďte sami
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové karé nakrájame na 6 plátkov, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Na panvici rozpálime bravčovú masť a plátky mäsa opečieme z obidvoch strán. Následne ich uložíme na plech. Na vrch mäsa dáme hrušky, plátok šunky a plátok syra. Podlejeme troškou vody a dáme zapiecť do rúry.
- 2
Vo výpeku opražíme na prúžky nakrájanú cibuľu do hneda. Cibuľu následne vyberieme a výpek zasypeme hladkou múkou, ktorú chvíľu pražíme a tak zalejeme šťavou z kompótu zmiešanou so studenou vodou. Zápražku miešame do zhustnutia, pridáme do nej nadrobno nakrájané zvyšné hrušky, dve lyžice brusníc a opraženú cibuľu. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Nakoniec do nej pridáme opražené škvarky slaniny, necháme chvíľu prejsť varom a omáčku odstavíme.
- 3
Zapekané karé podávame poliate omáčkou. Ako prílohu som zvolil kôpku ryže a hranolky. Prajem dobrú chuť.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu