Hydinové ministeaky s jablkami, so šampiňónmi a s kalvadosom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 11. novembra 2020
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 11. novembra 2020
Foto: Richard Gerényi
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistené hydinové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Jablká očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kolieska, šampiňóny na plátky.
- 2
Na rozohriatom masle krátko opečieme mäso, aby sa „zatiahlo“, a odložíme. V tej istej panvici opečieme jablká a šampiňóny a tiež ich vyberieme. Do výpeku dáme štipku cukru a dve vetvičky tymianu. Necháme jemne skaramelizovať a podlejeme vývarom. Pridáme orestované mäso a dusíme 10 minút.
- 3
Pred koncom dusenia pridáme jablká, huby, zalejeme smotanou, pridáme kalvados, prevaríme a dochutíme. Podávame s uvarenými cestovinami, napríklad s pappardelle.
Tiež prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu