Hydinové prsia
Hydinové prsia

Hydinové ministeaky s jablkami, so šampiňónmi a s kalvadosom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 11. novembra 2020
Hydinové ministeaky s jablkami, so šampiňónmi a s kalvadosom
Foto: Richard Gerényi
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 ks
4 ks väčšie
200 ml
80 g
40 ml
2 vetvičky
50 ml




Postup

  1. 1

    Očistené hydinové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Jablká očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kolieska, šampiňóny na plátky.

  2. 2

    Na rozohriatom masle krátko opečieme mäso, aby sa „zatiahlo“, a odložíme. V tej istej panvici opečieme jablká a šampiňóny a tiež ich vyberieme. Do výpeku dáme štipku cukru a dve vetvičky tymianu. Necháme jemne skaramelizovať a podlejeme vývarom. Pridáme orestované mäso a dusíme 10 minút.

  3. 3

    Pred koncom dusenia pridáme jablká, huby, zalejeme smotanou, pridáme kalvados, prevaríme a dochutíme. Podávame s uvarenými cestovinami, napríklad s pappardelle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia