Rýchla pizza bez kysnutia

heda3 - bez fotkyheda3, 3. novembra 2020
Rýchla pizza bez kysnutia
Foto: heda3

Rýchla pizza, keď si zmyslím... a nemusím čakať na kysnutie.

15 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

250 g
5 PL
1,5 dcl
0,5 ČL
0,5 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hladkú múku, prášok do pečiva a soľ zmiešame (preosejeme). Pridáme vodu a olej. Vymiesime. Miesila som ručným šľahačom - miesičom (hnetákom). Namiesto vody môžeme dať mlieko (nám viac chutí s vodou).

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 250 °C, na plech dáme papier na pečenie. Cesto presunieme na plech a pomúčenými rukami roztiahneme cesto na plech.

  3. 3

    Cesto potrieme kečupom a na pizzu dáme to, čo nám chutí (šunka, syr, hríby, kukurica, slanina), poprípade môžeme okoreniť korením, ktoré máme radi.

    Rýchla pizza bez kysnutia - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 220 °C cca 15 minút.

    Rýchla pizza bez kysnutia - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Trochu bych zapracovala na výšce těsta, šlo by víc roztáhnout. Dělávala jsem podobně. Hlad je nejlepší kuchař.
lacnylaci
Mne sa to veľmi páči! Dám si to na spôsob Margeritta (ak to píšem zle, tak sa omlúvam) - natriem si na to kečup a dám eidam a pochutím si.
1x heda3
heda3
@kuko95 (3.11.2020 19:35)

To bol môj prvý výtvor. Keď sa mi podarí krajšia, pridám fotku. Je tam anglická slanina, šunka, syr - parenica
heda3
@haji (3.11.2020 20:03)

Ďakujem, práveže cesto je dosť tenké, veď z 250g múky som to roztiahla, čo to dalo, až miestami presvitalo :D . Len, ako pozerám na fotku, tak syr splýva s cestom a vyzerá akoby to bolo hrubšie cesto. Idem dnes skúsiť ... druhý pokus.
1x haji
hubata
Páči sa mi to cesto, že je bez mlieka a kvasníc, nie je také "koláčové" čo mi na mojej pizze dosť vadí. Vyskúšam, s dovolením si ju uložím do mojej KK pre každý prípad. Ďakujem a vyzerá to že si šikovné dievčatko a baví ťa piecť a variť.
2x haji a heda3
heda3
cim menej prasku do peciva, tym je tensie cesto. (uz robievam tak, ze 1 prasok do peciva mam aj na 5x)