Cuketové halušky s bryndzou a so slaninou
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
500 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistenú cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, múku, trošku vody a spracujeme na redšie cesto. Do vriacej vody pridáme soľ a nahádžeme halušky. Keď halušky vyplávajú na povrch vody, vyberieme ich a jemne schladíme v studenej vode.
- 2
Oravskú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvičke. Bryndzu rozmiešame so smotanou.
- 3
Halušky naložíme na tanier, na ne dáme bryndzu a slaninu.
Tiež cuketové halušky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu