Cuketové halušky
Cuketové halušky

Cuketové halušky s bryndzou a so slaninou

Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020
Cuketové halušky s bryndzou a so slaninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g
150 g
500 g
200 g
500 g




Postup

  1. 1

    Očistenú cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, múku, trošku vody a spracujeme na redšie cesto. Do vriacej vody pridáme soľ a nahádžeme halušky. Keď halušky vyplávajú na povrch vody, vyberieme ich a jemne schladíme v studenej vode.

  2. 2

    Oravskú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvičke. Bryndzu rozmiešame so smotanou.

  3. 3

    Halušky naložíme na tanier, na ne dáme bryndzu a slaninu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia