Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 9. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 9. novembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú menšie, aj jej tepelná úprava trvá kratšie.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 ks menšia |
|
500 g |
|
500 g uvarená |
|
200 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na olej dáme dusiť pokrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu a kvaku, osolíme a pridáme pretlačený cesnak. Keď je zmes mäkká, preložíme ju do misky, primiešame uvarenú ryžu, uvarenú fazuľu azuki a kukuričnú strúhanku.
- 2
Tekvice hokkaido prekrojíme na štvrtiny, jemne vydlabeme a naplníme fazuľovou zmesou. Takto pripravené tekvicové lodičky vložíme do vymasteného plechu a dáme piecť na 180 stupňov, cca 25–30 minút.
Tiež plnená tekvica:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu